2023. március 21., kedd

💥Van Erőm💥Ajándékok

Három kegyelmi ajándék:

1. Erő. Egyik percben jól érezzük magunkat, de már a következő pillanatban fáradtak és leterheltek vagyunk. Isten az erő Lelkével támogat bennünket, és ezt üzeni: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” (2Kor 12,9) 
Tehát nem kell félnünk az erőtlenség bármiféle árnyoldalától, mert a Bibliában elegendő bizonyíték van, hogy elhiggyük: „Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.” (Ézs 40,29)

2. Szeretet. Ez olyan lehet számunkra, mint a levegővétel, hiszen a szeretet nélkülözhetetlen az élethez. 
A szeretetet nem mástól kapjuk, mint magától a Szeretet Istenétől, és ő annyira szeret minket, hogy Fiát adta értünk. Hidd tehát el, mert ez megtörtént.

3. Józanság Lelke, vagyis Isten a tiszta látással, gondolkozással szeretne megajándékozni, hogy el tudjuk dönteni, hogy mi az ami helyes az életünkben, és mi az ami nem.
 „Lásd, én ma eléd adtam az életet és a jót, de a halált és a rosszat is. 
Ezért parancsolom ma neked, hogy szeresd az Urat, a te Istenedet, járj az ő útjain, tartsd meg parancsolatait, rendelkezéseit és törvényeit, és akkor élni és sokasodni fogsz, mert megáld téged az Úr, a te Istened azon a földön, amelyre most bemégy, hogy birtokba vedd.” (5Mózes 30,15–16)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése