2023. március 13., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹 Az üdvösség útja

"💞Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét."1Péter 1.8-9


Az evangéliumokat olvasva elénk tárul Jézus Krisztus élete. Felfedezhetjük az ószövetségi messiási próféciák beteljesedését, beleélhetjük magunkat az eseményekbe, mintha jelen lettünk volna. 
Magunk előtt láthatjuk annak életét, aki azt mondta magáról: „aki engem látott, látta az Atyát” (János 14.9) 

Őt szemlélve, s hallgatva Isten ígéreteit, megszülethet bennünk a bizalom és a szeretet Krisztus iránt. Eljuthatunk oda, hogy noha szemtől szembe nem találkoztunk vele, de szerethetjük őt hálás szeretettel, rábízhatjuk magunkat, s ennek nyomán szívünket átjárja a túláradó öröm.

Péter apostol összekapcsolja a szeretetet, a bizalmat, és az ujjongó örömöt, s azt mondja, hogy amikor ezeket átéljük, akkor közben elérjük a hitünk célját, lelkünk szabadulását, üdvösségét. 
A szeretet arra ösztönöz, hogy mindent átadjak neki, és teljesen rábízzam magamat.
 „Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek.” 1János 5.3 Mint amikor egy gyermek örül, hogy együtt lehet a szüleivel, és örömmel engedelmeskedik nekik.

Mit tehetek akkor, amikor hiányzik belőlem az öröm, vagy kényszeredettnek érzem az engedelmességem? Szemlélhetem Jézust az evangéliumok segítségével, átgondolhatom milyen ajándékot kaptam halála és feltámadása által, s megkérdezhetem magamtól: visszatarthatok-e bármit attól, aki ennyire szeret.

Legyen áldott a napod!
(Hites Gábor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése