2023. március 21., kedd

💥Reggeli dicséret🌹Rossz idők, jobb napok

💞És világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között.”
Efézusi levél 1.rész 18.vers


A tavasz nagy tanítómester. Az első lecke, amit kapunk tőle nem más, mint a türelem és a dolgok mögé nézés. Ahogy múlik a tél és egyre több a napsütéses órák száma tudjuk, hogy közel a tavasz és hamarosan itt a nyár. A fák elkezdenek rügyezni, majd virágozni, és tanúi lehetünk annak a csodának, amelyet úgy hívunk: újjáéledés.

Nehéz elhinni, hogy egy rossz helyzetből bármikor is jó alakulhat. Emberileg néha beszűkül a látásunk gondjaink miatt, így elveszítjük optimizmusunkat, hitünket, reménységünket abban, hogy minden elmúlik és jönnek jobb napok. Úgy érezhetjük, hogy a világunk a feje tetejére állt és mi forgunk benne anélkül, hogy belennénk kötve, így megijedünk és végképp elveszítjük a reménységünket.

Kedves Olvasó! A világod, amely néha a feje tetejére áll, amelyben a gondok ellepnek és úgy érzed, hogy kicsúszik lábad alól a talaj, csak az érem egyik oldala. A fenti szövegben az író egy nagyon fontos tényre akarja felhívni a figyelmet: van másik oldal, van reménnyel teli oldal, van szebb oldal!

Télen (bár tudjuk, hogy milyen a tavasz) nehéz elképzelni, hogy milyen lesz a hófödte táj zöldellő fűvel borítva. A rossz időszakokban (bár ismerjük a jobb időket) nehéz elképzelni, hogy fog jönni jobb és a dolgok megváltoznak.

A Biblia arra bátorít, hogy Isten ígéreteit olvasva, figyelve az áldásokra, amelyeket naponta kapunk, neveljük arra a gondolatainkat, hogy minden változik és nem marad örökre rossz minden. Sőt!
 „Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk” (2.Kor.4:17) 
Idővel, ha kellő lehetőséget adunk Istennek arra, hogy megmutassa számunkra a jobb oldalt rájövünk arra, hogy minden rossz napban vannak újabb és újabb ajándékok és minden rossz pillanatra 3 jó pillanat jut. Nehéz elhinni, tudom! 
Sőt, majdhogynem lehetetlen, de Isten felteszi a kérdést: „Van-e valami lehetetlen az Úr számára?” (1.Móz.18:14)

Áldott napot!
(Csomó Hajni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése