2023. szeptember 3., vasárnap

💥Van Erőm💥Beszélj!

Anna nyolcéves kora óta dadogással küzdött, és félt az olyan helyzetektől, amelyekben beszélgetnie kellett az emberekkel. Később azonban, miután segítettek neki leküzdeni a kihívást, Anna úgy döntött, hogy a hangját mások megsegítésére használja. Önkéntesként kezdett el dolgozni dadogással küszködő gyermekek mellett.

Mózesnek is szembe kellett néznie a beszéddel kapcsolatos aggodalmaival, hogy segítsen kivezetni az izraelitákat a fogságból. Isten arra kérte, hogy beszéljen a fáraóval, de Mózes tiltakozott, mert nem bízott a beszédkészségében. Isten így szólt: „Ki adta az embereknek a szájukat?”. 
Majd megnyugtatta Mózest, mondván: „Segítek neked beszélni, és megtanítom, mit mondj.”

Isten válasza arra emlékeztet bennünket, hogy Ő még a korlátainkban is erőteljesen tud működni rajtunk keresztül. De még ha a szívünkben tudjuk is ezt, nehéz lehet ezt megélni. 
Mózes továbbra is küzdött, és könyörgött Istennek, hogy küldjön valaki mást. Így Isten megengedte Mózes testvérének, Áronnak, hogy elkísérje őt.

Mindannyiunknak van olyan hangja, amely segíthet másoknak. 
Lehet, hogy félünk. Lehet, hogy nem érezzük magunkat alkalmasnak. 
Lehet, hogy úgy érezzük, nincsenek meg a megfelelő szavaink.
Isten tudja, hogy mit érzünk. Ő megadhatja a szavakat és mindazt, amire szükségünk van ahhoz, hogy szolgáljunk másokat és hozzájáruljunk az Ő munkájához.
Te készen állsz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése