2022. február 19., szombat

💥Örömteli mindennapok💥 Hidd el, hogy meglátod az Úr jóságát!

,,Mégis hiszem, hogy meglátom az Örökkévaló jóságát, még életemben!
Várj az Örökkévalóra, légy erős és bátor! Benne bízz, és benne reménykedj!,,
-Zsolt.27,13-14


Biztosak lehetünk benne, hogy válaszaink Jézus személyében találhatók. Nem Nála van a válasz, hanem Ő Maga a válasz!

Nekünk, akik hiszünk Jézusban van egy biztos, fix pontunk a horizonton, hogy szilárdak maradhassunk a nehéz időszakokban is. Mivel tudjuk, hogy Isten szeret minket, és törődik velünk, még a nehéz időkben is hisszük, hogy meg fogjuk látni jóságát .
A remény azt jelenti, hogy bizakodva várjuk a jót. Amikor reménykedünk, akkor bizakodva várjuk, hogy Isten a javunkra munkálja a dolgokat. Dávid is ezt énekelte meg zsoltárában. Nem állítja, hogy már látja a jó dolgokat, hanem azt, hogy hiszi, hogy meg fogja látni azokat. Bizakodva várja a jót. Hite horgonyát Isten azon képességébe vetette, hogy jót tud kihozni a rosszból. Dávidnak nem volt szüksége arra, hogy lássa a változást, anélkül is hitte, hogy bekövetkezik.
Ha egy ószövetségi szentnek lehetett ilyen hite, akkor egy újszövetségi szentnek mennyivel inkább? Dávidnak nem volt abban a kiváltságban része, hogy Krisztus természetével rendelkezhetett, vagy a kereszten bevégzett munkájának a győzelmében élhetett. Mégis hitte, hogy Isten meg tud és meg is fog tenni mindent.
Hidd el, hogy meg fogod látni a jót, még ha a körülmények nem is ezt mutatják. A hegyeink akadályokat jelentenek számunkra, de Isten számára semmi. 
Bízz Benne, hogy Ő jó, és meg akarja mutatni neked a jóságát az élők földjén.

Legyen örömteli napod:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése