2022. február 8., kedd

ISTEN MAGA A SZERETET

,,Kedveseim, Isten szeretetével kell szeretnünk egymást, mert ez a szeretet Istentől származik. Aki így szeret, az mind Istentől született, és ismeri Istent.,, (1Ján. 4;7)


Isten pedig úgy mutatta meg nekünk, mennyire szeret bennünket, hogy elküldte a Földre az egyetlen Fiát, hogy rajta keresztül örök életet kapjunk. 10 Ez az isteni szeretet! 
Nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem ahogy ő szeret bennünket. Ezt pedig azzal mutatta meg, hogy a saját Fiát küldte a Földre azért, hogy engesztelő áldozat legyen a bűneinkért.
(1Ján. 4;9-10)
Isten miért ismétli újra és újra a zsoltáros tollán keresztül, hogy „mert örökké tart szeretete”?
Két válasz van erre a kérdésre.
Először is, nem létezik egyetlen biblikus világnézetnek és személyes éntudatnak ennél radikálisabb és alapvetőbb valósága.
Milyen bibliai történet áll emögött?
Ez a szeretet Istenének a története, Aki az Ő szerető Fia személyében behatol az egész világra, hogy egy szeretetből fakadó különleges áldozat által megalapítsa szeretetének királyságát, hogy szeretetből megbocsásson nekünk és bevonjon minket az Ő szeretetének családjába, és kiküldjön minket ugyanennek a szeretetnek a nagyköveteiként.
A bukott emberiség teljes reménysége ezen az egy dolgon áll hogy van egy Megmentő, 
Aki kitartóan megvált, megbocsát, helyreállít, átformál, és szeretetét adja nekünk.
Enélkül a Biblia csupán érdekes történetek és hasznos alapelvek egy könyve lenne, mentes minden erőtől, amely képes a bűn által tönkretett dolgokat helyrehozni.
A második oka annak, hogy Isten sokszorosan ismétli ezt a refrént, az, hogy életünkben nem tapasztalatunk ilyen szeretetet.
Az ember minden új dolgot saját tapasztalataira alapozva kezd megérteni.
Minden általunk megtapasztalt emberi szeretet valamiben hiányt szenved.
Istené azonban nem: az Ő szeretete tökéletes és teljes mértékben kitart, örökké. Ez egy hívő életében a létező,legmegdöbbentőbb valóság.
Isten ránk helyezte az Ő szeretetét, és soha többé nem fogja visszavonni azt.
Van okunk kitartani, nem számít mennyire nehéznek tűnik is az élet és mennyire gyengének érezzük is magunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése