2018. február 3., szombat

Keresztény házasság: AZ IMÁDKOZÓ FÉRJ

A feleséged olyan, akár egy kert. Gondozásra van szüksége, hogy megfelelő állapotban maradjon. A virágokat is öntözni kell, hogy szépen kinyíljanak.

Kerítést kell építeni a szép kert köré. Ne vess a kerítésen kívülre, légy hű. Irtsd a kártevőket, a gazt időben kapáld ki, mert később nehezebb lesz, ha mély gyökeret ereszt.

Ne hagyd elmélyülni a problémáitokat.

"Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte."-(Efézusbeliekhez írt levél 5:25)

A vezetés nem egy rangot jelent, nem uralmat a feleséged felett, hanem egy felelősséget. Krisztus szolgált az emberek felé. A legnagyobb a kisebb felé. A feleséged nem a szolgád, hanem örököstársad. A másik feled. Nem szükséges a feleségnek a teljes engedelmesség, ha férje nem Isten irányába megy, mert olyankor Isten a nagyobb tekintély.

"És ugyanígy, ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel, mint a gyengébb féllel, adjátok meg nekik a tiszteletet mint örököstársaitoknak is az élet kegyelmében, hogy a ti imádkozásotok ne ütközzék akadályba."-(1Péter 3:7)



Feltehetjük magunknak a kérdést, ha Isten elszámoltatna minket, hogy milyen irányba terelgessük a lányát, vagy, hogy hogyan szolgálunk felé, akkor mit mondana Isten? Mert a prédikáció, evangélizáció, tanítás, vagy imacsoport, stb. területén megtanuljuk a felelősséget (jó esetben), de a házasság is egy szolgálat.

A közbenjáró imádságkor az Isten a szívünket nézi leginkább. Nem a külsőt, nem a művészien megfogalmazott mondatokat, nem a hosszú időtartamot. Istenünk a szív és vesék vizsgálója.

A meg nem bocsátás, a harag, a düh, büszkeség, mint a bűnök távol tartanak Istentől. Ezek mind olyan dolgok, amik az imáink sikereit, meghallgatását akadályozzák.

"Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." (Máté 6,14-15)

"Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal" (Ef 4:26)

A házasság egy örök tanulás. Megismered feleséged általános iskolás szinten és együtt tartotok a főiskolás szint felé. És ne feledd, gondolkozz úgy, hogy szeretetért nem jár semmi, ne a jutalmat várd feleségedtől, vagy ne kicsalni akarj valamit Istentől; csak úgy adj, és ha befektetésednek van gyümölcse, csak légy hálás érte. Egy szóval, ne érdekből adj. Isten önmagában is teljes, boldog és hatalmas. Neki sem volt érdeke megmenteni az életed, de a hatalmas isteni szeretetéből mégis megtette. A szeretet soha el nem fogy. Nemcsak feleséged ismered meg házasságodban, hanem ha hívő vagy, Istent is gyakorlatban.

Az Ő mércéi, szellemének gyümölcsei végtelenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése