2018. május 7., hétfő

A HELYREÁLLÍTÁS AKADÁLYAI



Az életünkben mindannyiunknak adódtak olyan nehézségek, amikor valamit elveszítettünk, elvettek, elloptak tőlünk valamit, beteggé váltunk.

Ma arról beszélünk, hogy van mód Krisztusban a helyreállításra, hogy teljességre jussunk, de az életünkben vannak akadályok, amelyek gátolják, hogy az életünk helyrejöjjön.


 „Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a Ti bűneitek, hogy így eljöjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől.
És elküldje a Jézus Krisztust, aki néktek előre hirdettetett. Akit az égnek kell magába fogadnia mindaz időkig míglen újjá teremtetnek mindenek, amikről szólott az Isten minden Ő szent prófétájának szája által eleitől fogva.”
- Ap.Csel:3:19-21

Isten azt mondja, hogy elsősorban bánjuk meg és térjünk meg, hogy eltöröltessenek a bűneink. 
Bűn az, ha folyton aggodalmaskodunk. Írja az ige: Jézust az ég magába kell fogadja, amíg nem jönnek bizonyos dolgok valóságba az életünkbe, vagyis amit a próféták szólottak, amíg azok nem jönnek valóságba. 

A Joel 2:25,26 szerint pedig kértük az Úrtól, az Ige alapján, hogy
„kipótolom néktek az esztendőket, amit tönkretett a szöcske a cserebogár, a hernyó és a sáska, az én nagy seregem amelyet reátok küldöttem. 
És esztek bőven és megelégesztek és magasztaljátok az Úrnak, a ti Istenetek nevét, aki csodálatosan cselekedett veletek és soha többé nem pironkodik az én népem. 
És megtudjátok, hogy az Izrael között vagyok én, hogy én vagyok az Úr a ti Istenetek és nincs más és soha többé nem pironkodik az én népem.”

Meg kell bánnunk a bűneinket, hogy eltöröltessenek, hogy életünkbe egy felüdülés jöjjön. Amikor az ember felüdül, az olyan, mint a harmat a szárazságban: a növényzet felüdül. 
Mi hogyan üdülünk fel? 
Isten békessége, amely minden értelmet felülhalad, képes megőrizni a szívünket, gondolatainkat. Jézus békességet hozott nekünk, de mi nem mindig ebben a békességben éljük a mindennapjainkat, zaklatottság, kívül harc, belül félelem, mindenféle egyéb dolgok jönnek, és nem mindig érezzük magunkat felüdülve.

Isten azt mondja az Igében, hogy bánjuk meg, hogy eltöröltessenek egyrészt a bűneink másrészt pedig a felüdülés jöjjön, hisz addig az ég magába fogadja Jézus Krisztust, addig nem jön vissza, amíg bizonyos dolgok meg nem lesznek, amit a próféták szája által szólt Isten a szentírásban. 
Az egyik az, hogy Isten azt mondja, helyreállítja nekünk az esztendőket, vagyis helyreállítás kell, hogy megelőzze Jézus visszajövetelét, amit ellopott a szöcske, a cserebogár, a hernyó. 
Mik ezek? A fizikai világban a növényzetet ezek a kártevők pusztítják. 
Az egyik a gyökerét, a másik a szárát, a harmadik a levelét, a negyedik a gyümölcsét pusztítja. 
Az ördög pusztítja a mi termésünket.
A mi életünkben megtámadja az anyagi helyzetünket, a házasságunkat, a gyerek-szülő kapcsolatokat, az összes kapcsolatainkat és egyebeket.

Azt mondja itt Isten, hogy eszünk bőven, és megelégszünk. 
Egy helyreállításnak kell egyrészt előjönni mielőtt Jézus Krisztus visszajön, másrészt, pedig több minden van a Bibliában aminek meg kell történnie Jézus Krisztus visszajövetele előtt, pl. a világon mindenütt kell, hogy hirdessék Isten evangéliumát, hisz azt mondja az Ige „És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég”.-Máté 24:14
A Márk 16:15 „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek”, hogy aki hiszen az üdvözüljön. 

Ugye mi hívők ördögöket űzünk Jézus nevében, de nem fog „csakúgy” az ölünkbe pottyanni ez a helyreállítás, nekünk is kell tenni valamit. A hitnek a szép és jó harcát meg kell harcolnunk, az ördög munkáit lerontva, és ellenállva az ördögnek. 

A fizikai testünk, érzelmünk, akaratunk, szaglásunk, látásunk, hallásunk, tapintásunk mind befolyásolja a szellemi életünket, a hit életünkre is hatással van.
Mert ha látás szerint járunk, az érzékeink szerint járunk, és akkor nagyon sokszor inkább sírva szeretnénk fakadni! 
Amikor szellem szerint járunk, mint Istennek fiai, akkor győzedelmes életet tudunk élni, a hit győzelmében tudunk áradni. 

A helyreállítás nem fog automatikusan eljönni, egyrészt imában kérjük, mert addig még nem jön vissza az Úr Jézus Krisztus. 
Az ördög ellene lesz annak, hogy neked és nekem egy helyreállítás történjen az életünkben! 
A helyreállításra szükségünk van, mert az elmúlt időszakban rengeteg mindent lopott az ördög, e világ istene.(Ki az akitől nem lopott az ördög?) 

Tehát szeretnénk, hogy a mi időnk békés legyen, bőséges legyen, üdvösség kincseiben,bölcsességben, a tudományban, egészségben, és az Úr félelme legyen a mi kincsünk. 
Tehát helyre kell állnia annak, amit ellopott tőlünk az ördög, de ezt követelni kell, követeljük a jogainkat, mert Isten leírta az Igében, hogy kipótolja nekünk az esztendőket. 
Kérjük és megkapjuk, hogy a mi örömünk teljes legyen, de az ördög ott lesz résen és meg akarja akadályozni, hogy Te ezeket elnyerd. 
Akár az anyagi áldást, akár egy jó társat, akár egy jó házasságot, egy jó férjet, egy jó feleséget, a gyerekeiddel való kapcsolatot, vagy a szolgálatodat, egészségedet, bármit. 

1.Hirdetni kell az Evangéliumot, és fontos hogy a 
2.hatalmunkat gyakoroljuk!

Ima Harcosok-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése