2018. május 5., szombat

Örömteli mindennapok

"Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket,,..Zsidó 3,7


Meg ne keményítsétek a ti szíveteket.
Az emberek így vétik el. Így lépnek ki arról a helyről, amit Isten eltervezett a számukra. Azért mert keménnyé válnak, taníthatatlanná válnak, és lázadók, engedetlenek.
Saját magadat egy olyan helyre juttatod el, ahol Isten nem tud neked segíteni.
Ez egy nagyon erős állítás, Isten ugyanis soha nem fogja felülírni a te akaratodat, soha nem fog kényszeríteni, hogy valamit megtegyél.
Ezért, ha te megkeményíted magadat Istennel szemben és engedetlen vagy, lázadsz, akkor Isten nem tud téged segíteni. Nem arról van szó, hogy ne lenne elég erős ahhoz, hogy neked segítsen, hanem arról, hogy jogszerűen képtelen neked segíteni. És amikor olyan helyen vagy, ahol Isten nem tud rajtad segíteni, akkor nagyon rossz helyen vagy. Isten nem fog téged rávenni, hogy engedelmeskedj, nem fog kényszeríteni. De ez egy olyan hely, ahol elvétjük Isten akaratát. Miért? Mert nem vagyunk hajlandók meghallani.
Miért vagyunk olyan biztosak abban, hogy igenis sikerrel végezzük, azért mert Isten megmutatja nekünk, Isten megtanít minket. Isten kiigazít minket, de mi itt a lényeg? Mi a legfontosabb?
Az, hogy ez akkor fog megtörténni, hogyha hallgatunk Istenre. És mi van akkor, ha eljutunk arra a helyre, ahol nem vagyunk hajlandók hallani Istentől? Minden rosszá válik, és minél tovább mész ezen az úton, annál rosszabb lesz a helyzet, mert az elégedetlenség helyén vagy. 
Mindannyian jártunk már itt.
De a jó hír,hogy bármikor megfordulhatsz, rajtad áll!

Legyen örömteli napod :)

*************************************************

Mai örömteli bátorító:)

,,Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.,,- Fil.4,7


Milyen jó megpihenni a hétköznapi rohanás után egy csendes helyen,ahol nem zavar senki csak élvezed a természet szépségét ,a szíved megtelik békességgel és azt kívánod bárcsak sose érne véget .
Ugye mindannyian megtapasztaltátok már ?:)
Isten azt igéri,hogy ez a békesség minden egyes napon a tiéd lehet ,rajtad múlik,hogy belépsz az Ő békességébe,amit Jézus Krisztusban kaptál,vagy nem.
Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! (4,6)
Emberi természetünkből adódóan nem könnyü ,,nem aggódni,,mert ez automatikusan jön,de nem lehetetlen.
Isten megadta ehhez is a kegyelmet .
Te döntöd el,hogy aggódsz ,vagy bízol és imádkozol .
Azt mondja,, hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!"
A hálaadás egy kulcs ,hálaadással kérni olyan,mintha már megkaptad volna,amit kértél.Tehát úgy kérj,hogy már látod is a valóságban.
Ha ilyen hozzáállással kérsz és imádkozol ,a békesség betölti a szívedet,mert a gondolataid már a megoldáson/válaszon vannak .Isten ezt kéri tőled,bízz és higgy benne! Bármilyen helyzetben is vagy,hálaadással menj és kérd,amire szükséged van.Ha így teszel,akkor meg fogod tapasztalni azt a túláradó békességet ,amiről az Ige beszél,ami már a tiéd Krisztus Jézusban.
Legyen örömteli napod :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése