2018. május 1., kedd

Örömteli mindennapok


Mai örömteli bátorító :)

,,Éljetek a Szent Szellem állandó irányítása szerint, s akkor a régi emberi természet kívánságait nem fogjátok teljesíteni!,, - Gal.5,16-

Állandó irányítása szerint!
Sokan küszködnek a ,,régi emberi természet,, kívánságaival saját erőből próbálják elhagyni azokat .De Isten Igéje arra tanít ,hogy éljünk az Ő vezetése ,irányítása szerint.
Ne arra törekedj,hogy ne csináld a rosszat ,hanem arra,hogy a Szent Szellem irányítása alatt legyél.
Amikor engeded, hogy Ő vezessen,nem fogod elkövetni azt ,amit nem szeretnél.
Amire forditod a figyelmed,arra fogsz menni.

Isten szabadságra hívott el minket,arra a szabadságra,hogy járjunk az Ő útján,az Ő vezetése szerint.
Arra az útra hivott,ahol gyümölcsözővé termővé tud tenni.
Azon az úton ,melyen Ő vezet felfelé haladsz, mert az Ő útja mindig felfelé visz.
A Szent Szellem pedig ezeket teremti meg bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom.
,,Mivel a Szent Szellem által kaptunk új életet, ezért éljünk is a Szent Szellem vezetését követve!,,- (5,22-25)

Engedd, hogy Ő vezessen!
Legyen örömteli napod :)

*************************************************

„Én olyan vagyok, mint a szőlő.
Maradjatok velem és lakjatok bennem, ahogyan a szőlővessző is a szőlő tövén marad — akkor én is bennetek maradok! A szőlővessző sem teremhet gyümölcsöt önmagában, csak ha a szőlő tövén marad. Ugyanígy ti is csak akkor teremhettek gyümölcsöt, ha bennem maradtok.,,- Jn.15,4


A növényeknél is, egy vessző önmagában nem tud gyümölcsöt teremi. Te is, ha önmagadban állsz, támaszték nélkül leszel, hervadni és hanyatlani fogsz. Teljesen terméketlen lesz az életed, ha lelkileg nem kapcsolódsz. Kapcsolódnia kell a tőhöz, hogy termést hozon.
Milyen gyümölcsöt kellene teremned, ha kapcsolódsz Krisztus testéhez? „A Szentlélek gyümölcsei pedig a következők: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” Galata 5:22-23
Én nem tudom, te hogy vagy ezzel, de én szeretnék másokat még jobban szeretni. Szeretném, ha több lenne bennem az öröm. Szeretném, ha nagyobb lenne a békességem, függetlenül a gazdasági helyzettől. Szeretnék még kedvesebb lenni azokkal az emberekkel, akik bántanak. Szeretnék jó lenni, és szeretnék hűséges lenni. Szeretném megtartani az ígéreteimet, és szeretnék szelíd lenni azokkal az emberekkel, akik nem azok velem. És szeretném, ha az önuralmam is nagyobb lenne.
Ezeket hívják a Szentlélek gyümölcseinek, és ezek bizonyítják, hogy lelkileg kapcsolódsz. És tudod, hogy mit jelent az, ha ezek a dolgok nem növekednek benned? Azt, hogy lelkileg nem kapcsolódsz.Jézus azt mondja, hogy kapcsolódni nagyon fontos. Annyira fontos, mint amennyire fontos egy épületnél a vázszerkezet, vagy mint az éltető vér a testünk számára. Jézus azt mondja, hogy soha nem leszel gyümölcsöző és nem lesz termékeny az életed, ha csak önmagadban állsz.
Kapcsolódnod kell,hogy gyümölcsöt teremj.

Legyen örömteli napod :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése