2022. január 22., szombat

A BÁRÁNY!


Az egész bibliai történetet csodálatosan összefoglalja az, ahogy Krisztust, mint Bárányt mutatja be.
Az összes élőlény közül a bárány a legvédtelenebb.
Se szarva, se erős fogazata, se éles karma, se nagy ereje nincs, hogy megvédje magát.
Mégis egy Bárány az, aki elveszi a világ bűneit. Krisztust, mint Bárányt 29 alkalommal említi a Jelenések könyve a gonosz fölötti végső győzelem szimbólumaként. Ki ijedne meg egy báránytól?

A Jelenések 6:15 próféciája szerint az emberek meg fognak tőle ijedni. 
Olvassuk, mit mond ez az igevers!
„A föld királyai, a fejedelmek és a vezérek, a gazdagok és a hatalmasok, a szolgák és a szabadok mind elrejtőztek a barlangokban és a hegyek szikláiban, és így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: 
Essetek ránk, és rejtsetek el minket a királyi trónuson ülő arca elől, és a Bárány haragja elől, mert eljött az ő haragjuk nagy napja, és ki állhat meg?”

Jelenések 12:9-11 azt mondja: „És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek. Hallottam, hogy egy hatalmas hang megszólal a mennyben:
 Most lett a mi Istenünké az üdvösség, az erő és a királyság, a hatalom pedig az ő Krisztusáé, mert levettetett testvéreink vádlója, aki a mi Istenünk színe előtt éjjel és nappal vádolta őket. Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük igéjével azok, akik nem kímélték életüket mindhalálig.”
A 13. fejezet leírja a tíz király rettenetes szövetségét, amely mögött a Fenevad ereje és hatalma áll.
Később azt olvassuk, hogy „Ezek a Bárány ellen fognak harcolni, a Bárány azonban legyőzi őket, mert uraknak Ura és királyoknak Királya” (Jel 17:14).
Igen, a fegyvertelen Jóság győz a felfegyverzett gonosz ellen. ÖRÜLJETEK!

Legyetek áldottak!

REINHARD BONNKE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése