2022. január 19., szerda

💥Örömteli mindennapok💥

Kimondhatatlan Ajándék


,,Hála legyen Istennek elmondhatatlan ajándékáért!,,
2 Kor.9,15


Életünk folyamán mindegyikünk sok ajándékot kapott, de csak kevés olyan van, amely valóban különösen emlékezetes számunkra. Amikor az ilyen különleges ajándékokra gondolunk, van két jellemző dolog, ami mindig jelen van. Egyik az, hogy az ajándék valamilyen speciális igényt elégített ki, a második pedig, hogy kifejezte annak a szükségletnek igazi megértését és méltánylását az ajándékozó részéről.
Lehetett ez olyan egyszerű, mint egy virág egy gyermektől "mert szomorúnak látszol", vagy valami sokkal nagyobb anyagi érték, de ez a két jellegzetesség minden egyes esetben jelen volt.

A legnagyobb ajándék, amely a legnagyobb szükséget elégíti ki, ez az ajándék Isten tulajdon Fia.

Isten, aki megértette nagy szükségünket szánalommal teljes szívvel és kegyelmének gazdagságából, ennek a szükségnek a kielégítésére megfosztotta a mennyet legnagyobb kincsétől, tulajdon szeretett Fiától.
Ő adta magát a testet öltésében, halálban és feltámadásban, hogy közbenjáró lehessen, kifizethesse bűnünk adósságát, megtisztíthasson bennünket minden szennytől, és Istenhez vihessen bennünket. 
Minden szükségünk ki van elégítve egyetlen dicsőséges ajándékkal, aki maga az Úr Jézus Krisztus.
Ahogy ennek az ajándéknak kibeszélhetetlen nagyságát fontolóra vesszük, szívünket elborítja megértésének és szeretetének mélysége, és annak az áldozatnak a nagysága, amelyet hozott. 
Hogyan tudjuk kimutatni nagyrabecsülésünket ezért a nagy ajándékáért?
Az énekíró, Isaac Watts nagyon szépen fejezte ezt ki:
,,Bámulatos szereteted kéri teljes életemet,,

Legyen örömteli napod :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése