2022. január 23., vasárnap

💥Örömteli mindennapok💥

,,Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetővé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka! Nem a jó cselekedetek eredménye, hogy senki ne dicsekedhessen.,, Efézus2,8-9


Hogyan tudnánk bármit is megtenni Isten kegyelme nélkül,amikor még a Benne való hitünket is Ő adja,a hitünk is Isten ajándéka.
Ő adja a hit mértékét.Isten nem a teljesítményünk alapján ,saját érdemeink szerint ad meg nekünk bármit,vagy cselekszik az életünkben .
Isten az Ő kegyelme által már mindennel ellátott,megáldott bennünket Krisztusban.
A mi részünk a hit! A hitünk válasz Isten kegyelmére.
A hitünket nem arra használjuk,hogy rávegyük Istent ,hogy bármit megtegyen,mert már megtette,elvégeztetett Jézus Krisztus által.Kifizette az árat!

A hit tehát abból származik, amit hallunk, és amit hallunk, az Krisztus beszéde. Róma10,17
Nem tudtunk volna hinni sem,ha Isten nem adja nekünk az Ő hitét.
Az a hit ami által megtértünk nem tőlünk származik,hanem Isten ajándéka!
Ezek után dicsekedhetünk-e valamivel? Egyáltalán nem! És miért nem? Vajon az a törvény teszi lehetetlenné, amely a tetteken alapul? Nem, hanem a hit törvénye! Róma3,27.
Kegyelemből van üdvösségünk hit által,és minden mást igy tudunk elfogadni Istentől.
A kegyelem Isten része,ha tennél érte,már nem lenne kegyelem.Nem tudsz semmit kiérdemelni Istentől,bárhogy is erőlködsz !
Miért gondolod magadat a másiknál különbnek, hiszen amid van, azt mind Istentől kaptad ajándékba! Ha pedig ez így van, akkor miért dicsekszel vele úgy, mintha magad szerezted volna?1Kor.4,7

Legyen örömteli napod :)

Válaszolj ma hittel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése