2024. február 28., szerda

💥Van Erőm - Élj sóként! ⭐

Márk Evangyélioma 9. rész 50
,,💞Jó a só: de ha a só ízét veszti, mivel adtok ízt néki? Legyen bennetek só, és legyetek békében egymással.,,

A zsidók mondása: „A világ nem maradhat fenn só nélkül”, élénken emlékeztet arra, hogy a sót azért használták az ókori világban, mert megóvta az ételt a rothadástól. 
Jézus felhívása, hogy „só” legyetek, kihívás a tanítványai számára, hogy egy romló világban megőrző hatással legyenek.
Bárhol és bármiben is vagyunk, akár iskolában, akár munkahelyen, akár az egészségügyben, akár egy egyetemen – Krisztus arra hív minket, hogy megőrző hatással legyünk. Jelenlétünk meg kell erősítse a gyengét, felemelje az erőtlent, vissza kell tartania a rosszat, elő kell mozdítania a becsületességet, és bizonyságot kell tennie Krisztusról.
A hegyi beszédben azt mondta: „Ti [ti egyedül] vagytok a föld sója” (Máté 5,13). 
Jézus hisz abban, hogy a hívők gyakori kudarcai ellenére gyógyító, megőrző hatással lehetünk társadalmunkra és a világra. Hisz abban, hogy ízesíthetjük az életet - hogy szomjassá tehetjük a világot őrá. Krisztus azt akarja, hogy ápoljuk a sótlanságunkat, és a Márk 9. fejezetében ez háromféleképpen jelenik meg:
Először is: nyitottnak, szeretőnek, elfogadónak kell lennünk mindenkivel szemben.
Másodszor: nem akarja, hogy botladozva járnunk, ezért el kell távolítanunk az életünkből azokat a dolgokat, amelyek akadályoznak bennünket.
Végül pedig készségesen fel kell vállalnunk az áldozatos élet „sóját”, hogy Krisztus sója leszünk egy szomjas világ számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése