2024. február 22., csütörtök

🌹Melyik a helyes út? ⭐

"💞Van olyan út, amely helyesnek látszik az ember előtt, de végül a halálra vezet."
Példabeszédek könyve 14:12

Néhány évvel ezelőtt egy pénteken sietve igyekeztünk úti célunk felé és szerettünk volna minél kevesebb kilométerrel megtenni az adott szakaszt. 
Az élet úgy hozta, hogy a "kertek alatt" tűnt a legrövidebbnek és már az út vége felé közeledtünk, de egy faluban a GPS ajánlott egy rövidebb utat, amit el is fogadtunk.
Mentünk is egy darabig, aztán egyszer csak földes útra érkeztünk, de úgy gondoltuk biztosan a gép jobban tudja, mentünk tovább. Egyre beljebb értünk ezen az erdős részen, de még mindig a helyes irányt mutatta a navigáció. Aztán hirtelen azt vettük észre, hogy ugyan jó irányba haladunk, de a főút felettünk megy a felüljárón , mi meg alatta és tovább nem tudunk menni, mert előttünk van a Tisza.

Nem kevés bosszúságot okozott aznap, a navigációs rendszer. 
Az irány majdnem tökéletes volt, csak nem a megfelelő úton haladtunk, hanem alatta. 
Majdnem minden stimmelt, egy aprócska kivétellel - s ez pont elég volt, ahhoz, hogy akár végzetes kimenetelű is legyen, ha nem vesszük észre a folyót a sötétben.

Azt hiszem értem a Példabeszédek írójának szavait. 
A legjobb szándékod ellenére, is gondolhatod egy útról, hogy az a helyes, de Isten szerint nem az. Megmagyarázható, logikus, megfelelő érveid vannak rá, és mégis rossz döntés? 
Van ilyen. Hogyan hozzunk akkor jó döntést?

Ha napi kapcsolatban vagyunk Istennel, akkor hitem szerint képesek vagyunk megítélni, egy útról, hogy az helyes-e vagy sem. Ha nem én akarom megmondani, hanem megakarom ismerni és átengedem Istennek a vezetést, akkor nem fordulhat elő, hogy későn vesze, észre, mi a helyes irány. 
Engedjük, hogy Isten mutassa meg az ő útiterveit, és ne mi adjunk meg a koordinátákat.
 Akkor nem fogunk helytelenül egy rövidebb útvonalat elfogadni, hanem a megfelelő úton fogunk haladni. Legyen ma így!

(Csalami Renáta)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése