2024. február 24., szombat

⭐TESTVÉREM, SZERESD ELLENSÉGEIDET❣️

Üdvözöllek Testvérem!

Ezen a héten a másokkal való kapcsolatról tartunk sorozatot, élek hát a lehetőséggel, hogy erre vonatkozóan nyíltan is megválaszoljunk egy kedves olvasónk, Nóra kérdésére. 
A válaszadásra felkértem az Élet csapatát, amelyik 5 éve napi szinten bocsátja rendelkezésre magyar nyelven az Egy Csoda Minden Nap-ot és válaszol magyar ajkú olvasóink kérdéseire. 
Szívből remélem, hogy a segítségedre lesz ez a válasz, Testvérem! 
Az Élet csapatának pedig hálás köszönet!

„Az lenne a kérdésem, hogyan kezeljem azokat a helyzeteket, amikor mások kibeszélnek, vádolnak és ítélkeznek felettem a múlt miatt. Milyen hozzáállást tanúsítsak, ha újra és újra felhozzák, támadnak vele. Pedig tudom, Isten megbocsátott és szeretett gyermeke vagyok.”

Drága Nóra! Ami a múltat illeti, emlékezz Jézus szavaira Mária-Magdolnát illetően: „Neki sok bűne bocsáttatott meg, mert igen szeretett; akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret.” (Lukács 7,47) A múlt alkalmat ad nekem arra, hogy jobban szeressek, mint Jézus azt mondja: „Neki sok bűne bocsáttatott meg, mert igen szeretett.”

Meg is mondhatod azoknak, akik bántanak: Kedves kollégáim! 
A farizeusok oldalára akartok-e állni, vagy Jézus oldalára? Úgy akartok-e ítélkezni felőlem, mint a farizeusok, vagy úgy, mint Jézus?: „Igen szeretett.”

Ennyit a múltadra vonatkozóan. Ami pedig rosszakaróidhoz való viszonyodat illeti, ismét Jézus adja meg a választ:
„Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik titeket gyűlölnek, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik titeket háborgatnak!” (Lukács 6,27-28)

Jézus meg is indokolja tanítását:
„Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. És ha csak azoknak tesztek jót, akik nektek jót tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanazt cselekszik.” (Lukács 6,32-33)

Ha szeretetet tanúsítasz ellenségeid iránt, jót teszel nekik, megáldod őket és imádkozol értük, 
Jézushoz válsz hasonlóvá, aki a kereszten haldokolva a legnagyobb kínok közepette is közbenjárt Atyjánál ellenségeiért: „Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” (Lukács 23,34)

Testvérem, egyedül Jézus tehet képessé arra, hogy ilyen hősies fokon gyakorold a szeretetet. 
Kérd Jézustól, adja ezt meg neked! Jézus ugyanis nemcsak példát ad, hanem a kegyelmet is meg akarja adni arra, hogy tettekre váltsd az Ő tanítását az életedben. 
Belépést akar neked adni Szívének mindeneket felölelő szeretetébe, az Ő saját, isteni szeretetébe!

Adj újra és újra hálát Jézus szeretetéért és áldozatáért, érted ontott drága véréért, amely beborít és védelmez téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése