2023. március 9., csütörtök

💥Van Erőm💥Isten útja

1. Isten megvéd. Be kell látnunk, hogy a veszélyek világában élünk. Elég egy vírus, hogy életerőnk elillanjon, s gyenge, erőtlen kezeinket az ég felé nyújtsuk segítségért, s ajkaink repesve kiáltanak Istenünk: „Adj, Uram, erőt, mert oly gyenge vagyok.”Mit tehetnénk az ilyen helyzetben? – kérdezhetnénk.
Szoktuk mondani: Imádkozzunk! Ilyen egyszerű lenne? – kérdezik sokan.
S hangzik a válasz: Ez a legkevesebb, de egyben ez a legtöbb, amit tehetünk embertársunk iránt.

2. Isten körbezár. Szívünket túláradó hála tölti be, mert ő tart életben bennünket, s nem engedi, hogy lábunk meginogjon. A zsoltáros bizonyságot tesz arról, hogy csakis Isten kegyelmének köszönhetően maradtak meg épségben. Ő az, aki Atyai gondoskodásával megóvta az ellenséget szeretett népét.

Hogyan működik?
Képzeljünk egy kisgyermeket, aki az életének első lépéseit igyekszik megtenni.
Az első lépéseknél szorosan megragadja édesanyja kezét, szorítja az ujját, míg azt nem érzi, hogy lábai annyira megerősödtek, hogy egyedül is el tud indulni. Amikor elindul, akkor sem marad teljesen egyedül. Jobbról-balról egy szülői kéz oltalmazza, védelmezi, megóvja az esetleges sérülésektől, veszélyektől.

Megtapasztalója voltál-e annak, amikor megoltalmazott, megvédett, körbezárt téged Isten?
Ha igen, akkor adj hálát érte.
S ha utad, még roskadozva járod, s talán azt érzed, hogy a legnagyobb ínségben elhagyott Isten, akkor jusson eszedbe, hogy talán a legsúlyosabb próbák alatt Ő téged a tenyerében hordozott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése