2023. június 26., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹Bolondok vagy bölcsek?

"Mert nézzétek csak a ti elhívatásotokat, testvéreim, hogy nem sokan vagytok bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasok, nem sokan nemesek. 
Hanem a világ bolondjait választotta ki magának Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket, és a világ erőtleneit választotta ki magának Isten, hogy megszégyenítse az erőseket…”
Pál első levele a korintusiakhoz 1:26-27

Amikor régen, már elviselhetetlen volt a földön a bűntenger, Noé nem tűnt túl bölcsnek, hogy özönvízről prédikáljon, mert hiszen addig nem láttak ilyet. 
De egy nap, amikor Isten bezárta a bárka ajtaját, elkezdett zuhogni az eső, és 40 nap 40 éjjel csak esett és esett és esett.

Egy régi korban, amikor még nem az okos készülékek vettek körül, Dániel nem tűnt bölcsnek a babiloniak mértéke szerint, amikor nem kért a király ételéből. De egy napon a babiloni bölcsek krémje maradt alul, mert nem tudták a király álmát megfejteni...

Egy napon Dávid volt a világ legnagyobb bolondja, mert a Saul királyi fegyvere és harci ruházata helyett, a patak partjára ballagott és 5 jelentéktelen követ tett a tarisznyájába. 
Aztán eljött az óra, amikor az izraelita lányok győzelmi éneket daloltak Dávid tiszteletére...

Egy napon Orpa visszafordult a moábita családjának otthona felé, mert bölcs tanácsnak tűnt, de Ruth követte Naomit Bethlehembe, hogy új nép és új Isten váljon identitása részévé. 
És amikor már sem Naomi, sem Ruth, sem Boáz nem élt, egy csillagfényes csöndes éjszakán, ebben a családban megszületett a megígért Messiás...

És páska ünnepén, azaz húsvét idején a Jeruzsálembe tartózkodó ünneplő zsidók szemében bölcs dolognak látszott egy bűnöző felmentése, és a Bűntelen, hibátlan Bárány keresztre feszítése...

Isten nem megszokott választások Istene. Isten útjai nem az evilági keretek közé beszorult bölcsek bölcselkedései alapján vezetnek ide vagy oda. Bölcsessége túl van, a mi határainkon. 
Ezért ma bár úgy tűnhet lenéznek a hited miatt, és másokhoz képest nem tartanak bölcsnek, maradj türelmes és kitartó, mert egy napon, lehet 120 év is az a "pár" nap, vagy pár óra, de ki fog derülni, mi volt bölcs döntés. Erőtlennek láthatnak,de egy nap, majd kiderül ki az erős. 
Légy hűséges Isten elveihez! 
Mert Ő igazán bölccsé tesz! Te vagy a kiválasztott!

(Csalami Renáta)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése