2023. június 21., szerda

💥Reggeli dicséret🌹 Isten és a motiváció

„Szeretet és hűség találkoznak, igazság és béke csókolgatják egymást.” 85.Zsoltár 11.vers

Mit gondolsz, mi mozdít előre az életben?


Gyakran hallható az a mondat, hogy „Engem az motivál, hogy…”. 
Véleményem szerint szerencsés ember az, akinek van motivációja, hiszen ez az az érzés, ami arra sarkall, hogy hajnalban felkelj és tegyél valamit, ami elősegíti a jövőd vagy épp kitarts egy számodra nehéz helyzetben. Valamennyien így működünk, az Úr pedig Teremtő lévén ismeri működésünket és segít abban, hogy haladjunk az életünkben.

Ez a Zsoltár egy nehéz időszak szülötte. Annak a kornak a nehézségeit tükrözi, amelyben bár Izrael népe megszabadult a fogságból, de még nem épült fel a templom és így az Úr dicsősége nem lakik az országban. Sok nehézség nehezítette a nép életét és előre jutását. 
Súlyos próbatétel volt ez nem csak az életben maradás, hanem hitük tekintetében is. 
Úgy érezhették, hogy Isten ígéretei meghiúsulnak és ők végleg magukra maradtak. 
Ez a csüggedés egészen addig tartott, amíg az Úr megtörte a csendet és felelt a nép kétségbeesésére.

Az emberek felemlegették Isten nagyságát és tetteit. Ahhoz az Istenhez emelték fel szavukat, aki átvezette Mózest a néppel együtt a Vörös-tengeren, majd tűz-, és felhőoszloppal segítette útjukat. 
A zsoltáros arra kéri Istent, hogy mutassa meg hűségét és adjon megtapasztalható segítséget a népnek.

Isten felel. Szavát a pap vagy a próféta tolmácsolja, de mielőtt tovább adhatná az üzenetet, figyelnie és hallgatnia kell. Az üzenet tartalma a békesség, amely előmozdítja a népet és amire valójában szükségük van. Isten figyelmezteti a népet, hogy emlékezzenek a szabadításra és kijelenti, hogy „közel van a szabadulás az istenfélőkhöz” (10.). Isten kész arra, hogy újra a nép között lakjon és érkezését megszemélyesített érzések követik: szeretet és hűség, igazság és béke.

Isten érkezése meghozta a nép életébe a változást. Jelenléte békességet és igazságot hozott, szeretetet és hűséget adott. Ugyanez a béke, hűség, szeretet és igazság a mi életünkbe is beköltözhet, elősegítve ezzel azt, hogy Isten növekedést adhasson életünkbe.

Áldott napot!
(Csomó Hajni)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése