2023. június 4., vasárnap

💥Van Erőm💥Jó példa IV.

https://youtu.be/hHPPmj6M6j0

Az özvegyasszony csak igazságra vágyott, hogy valaki emelje ki őt a lehetetlennek tűnő helyzetéből. 
Mi történt? Kapott a lehetetlen problémája mellé, egy lehetetlen embert. S olyan csodás, hogy az első visszautasításnál nem kezdett el duzzogni, sértődötted játszani, s végképp nem sajnáltatta magát annak reményében, az emberek megértik majd őt. Hanem minden lehetőséget kihasznált.
Azt mondja Jézus: „Vajon Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? És várakoztatja-e őket? Mondom nektek, hogy igazságot szolgáltat nekik hamarosan.” (Luk 18,7–8)
Szeretem, ahogyan Isten válaszol egy-egy imádságra, nem minden alkalommal vesszük észre Isten formáló keze munkáját, és nem mindig értsük, hogy mi miért történik az életünkben, de ha megadatik, hogy hátranézzünk életünk útját, akkor szemünkről lehull a lepel, és észrevehetjük a munkálkodó szeretetet.
Charles Swindoll lelkipásztor mondta: „Amikor szeretetért imádkoztam, akkor Isten mellém rendelte azt a személyt, aki életem legnagyobb sebét okozta nekem. Így megtanultam szeretni.
Amikor erőért imádkoztam, akkor próbák sorozata vette kezdetét az életben, hogy általuk megerősödjek, és elmondhassam: „Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem.” 
Amikor türelemért imádkoztam, akkor „a bíróhoz hasonló” embereket, s ezáltal megtanultam kitartó és türelmes lenni.
Amikor megbocsátásért imádkoztam, akkor eszembe jutottak azok a bűnök, amelyeket elkövettem, hogy felnézzek a keresztre, meglássam Jézus Krisztus, hogy általa életem legyen.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése