2024. szeptember 9., hétfő

Az Úréi vagyunk🌹

,,💞Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: 
Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. 
Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.,, Rómabeliekhez írt levél 14. fejezet 7-8. vers

Egy ismerősöm mesélte, hogy éppen nyaralás előtt elromlott az autójuk, ám, felesége szülei segítettek nekik, kölcsönadták az övükét, szóval kénytelen-kelletlen, apósa autójával indultak útnak.

Képzelheted – ecsetelte részletesen – mennyire vigyáztam rá. 
Mindenhol a megengedett sebességnél kevesebbel mentem. Minden szabályt betartottam. 
Ha a gyerekeknek enni, inni kellett inkább megálltam és kint ettek, ittak. 
Ha valahol megálltunk, kétszer is megnéztem, hogy biztonságos-e a környék, hogy jól bezártam-e az ajtókat, és nehogy a közelben legyen egy fa, vagy egy romos épület, nehogy akár egy falevél is ráhulljon. Az pedig természetes volt, hogy a legjobb üzemanyagot tankoltam bele és tele tankkal, lemosva és kitakarítva adtam vissza az apósnak.

Kölcsön autó, kölcsön fűnyíró, kölcsön telefon, kölcsön akármi… 
Gondolkodtál már azon, hogy miért van az, hogy a kölcsönkapott dolgokra jobban vigyázunk, mint a sajátunkra?

A szeretteinknek ezerszer elmondjuk: ’Tessék reggelizni, fogat mosni!’, ’Sapka, sál, kesztyű!’, ’Alaposan nézz körül, mielőtt átmész az úttesten!’, ’Óvatosan vezess!’ ’Vigyázz magadra!’, közben magunkkal mit sem törődünk.

Pedig, ahogy az apostol írja, mi sem a magunkéi, hanem „az Úréi vagyunk.” „áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi”
(1Kor.6:20)

Azaz, ha elfogadom azt, hogy Isten megváltott, hogy Jézus az Ő drága vérén megvásárolta az életemet, akkor az ismerősömhöz hasonlóan én is a legnagyobb tisztelettel és odafigyeléssel szeretnék bánni, a Mennyei Atya által rám bízott lelkemmel, testemmel, időmmel, erőmmel, lakásommal, autómmal, környezetemmel…

Mivel a lelkem az Úré, ezért vigyázok arra, hogy milyen hatásoknak teszem ki, hogy mit nézek, hogy mit olvasok, hogy mit hallgatok. Mivel a testem a Szentlélek temploma, ezért olyan tápanyaggal töltöm meg, akkor és annyit és olyat dolgozok, vagy pihenek, amit a Biblia előír.

Uram! Köszönöm, hogy hozzád tartozhatok! Köszönöm, hogy a Tiéd vagyok!


(Tóth Szilárd)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése