2022. május 3., kedd

💥Örömteli mindennapok💥

Isten alkalmassá tesz. Mert Isten azokat választotta, akiket ez a világ bolondoknak tart, hogy ezáltal megszégyenítse a bölcseket. 
Azokat választotta, akiket a világ gyengének tekint, hogy megszégyenítse azokat, akiket erősnek tartanak. Azokat választotta, akiket a világ megvet és semmibe vesz, hogy semmivé tegye azokat, akiket a világ sokra tart. Mindezt Isten azért tette, hogy előtte senki ne dicsekedhessen! 1Kor.1,27-28.

Isten nem a ,,saját nagyszerűséged,, miatt választott ki ,éppen a gyengeséged miatt tette,hogy használhatóvá tegyen saját maga számára,az Ő céljaira.
Ő soha nem a ,,saját erősségedet ,,fogja használni abban,amire Ő elhívott.
Ő fog alkalmassá tenni ,miután felismered,hogy valójában alkalmatlan vagy saját erődből.
Önmagad erejéből való alkalmasságod által válsz alkalmassá Isten számára.

Elég az a kegyelem, amelyet kaptál, mert az én erőm a te erőtlenséged által éri el a célját. 2kor.12,9.

Tanuld meg,hogy ne csak a saját képességeidre támaszkodj ,ne azokba bízz ,amikor Isten elhiv .
Ha Istenre bizod magad teljesen ,eljutsz annak felismerésére ,hogy saját gyengeséged a legnagyobb erőddé válik.,,...egyedül csak a Krisztus Jézusban dicsekszünk, és nem magunkban bízunk, vagy abban, amit magunktól is meg tudnánk tenni. Fil.3,3.

Az egyetlen erőtlenítő gyengeségünk az a hajlamunk hogy saját erőnkben bízzunk.Örvendezz,amikor Isten olyan dologra hív el,amiről meg vagy győződve,hogy saját erődből képtelen lennél megcselekedni.
Isten alkalmassá tesz ,ha engedelmeskedsz hivásának! Kövesd Őt!
Legyen örömteli napod :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése