2023. március 7., kedd

💥Van Erőm💥 Az imádságon túl

Miután Dávid letette a szomorúságait és a bajait Isten kezébe, most mondhatni új levegőt vesz. 
Mintha venne egy mély lélegzetet, és ezt mondaná: Imádságomat tudom, hogy meghallgatja az Úr.Kétségtelen, hogy a lelki reménytelenség hosszú időn át gyötörte, mielőtt megújult volna, és olyan fokú meggyőződésre jutott volna, amilyet itt mutat, mert már láttuk, hogy sok éjszakát töltött folytonos sírással.
Ez az igeszakasz arra tanít miket, hogy Isten kegyelme az élet egyetlen világossága a hívők számára, valamint, – amint Isten kimutatta a haragjának valamiféle jelét, – akik újra hozzá térnek, azok felfedezik, hogy Isten kegyelmes hozzájuk.
Dávid háromszor említi, hogy imái meghallgattattak, s ezzel arról tesz bizonyságot, hogy a szabadulását Istennek tulajdonítja, s megerősíti magát abban a meggyőződésében, hogy nem hiába adta át magát Istennek.
Ha gyümölcsét tapasztaljuk imáinknak, hinnünk kell, hogy Isten fülei nem voltak bezárva.
Mikor látszólag nincs eszköze a hívőknek a megpróbáltatásokból való kimeneküléshez, s mikor már minden kétségbeejtőnek, vagy reménytelennek látszik, akkor Isten hatalma által megszabadulnak, minden várakozás ellenére. Mikor Isten hirtelen átváltoztatja az emberek lesújtott állapotát örömre és boldogságra, azzal még látványosabban mutatja meg az Ő hatalmát, s még csodálatosabbá teszi annak megjelenését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése