2024. március 10., vasárnap

💥Van Erőm - Jákob esete ⭐

Jákób esete azt példázza, hogy az emberi ígéret és elköteleződés elég könnyen meginog, és ilyenkor szükség van a lelki megújulásra.
A megújulásra azért is van szükség, mert az emberi sorsok változnak az idő múlásával.
Amikor Jákob az eredeti elkötelezettségét, ígéretét megtette Istennek, akkor fiatal és szeszélyes volt. Most már nem fiatal, és egy nagy családért volt felelős, amelynek jövője nagymértékben függött a cselekedeteitől.
Hogyan tapasztalható meg a lelki megújulás?
Jákobnak vissza kellett térnie az alapokhoz, az Úr visszahívta Jákobot Bételbe, oda ahol először beszélt hozzá, hogy elölről kezdje.
Jákób ha későn is, de végül engedelmeskedett Istennek és engedelmessége tette alkalmassá arra, hogy elnyerje Isten áldását.
Az engedelmesség teszi alkalmassá Isten gyermekeit arra, hogy betöltsék életükre vonatkozó céljait, és megkaphassák a megígért áldást – ha nem is ebben az életben, de az eljövendőben egészen biztosan.
Meg kellett szabadulnia azoktól a dolgoktól, amelyek konfliktust okoztak volna az Úrral való járásában. Foglalkoznia kellett ezekkel, mert ezek nélkül nem várhatta Istentől a tartós lelki megújulás biztosítását.

A hálaadó imádság segít abban, hogy elgondolkozunk, és meglássuk azt, mi mindent kaptunk kegyelemből, és talán eszünkbe jut olyan dolog is, amit korábban kértünk Istentől és teljesült – csak éppen mi nem adtunk hálát érte.

https://www.youtube.com/watch?v=84bzx_AioHw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése