2023. szeptember 15., péntek

💥Reggeli dicséret🌹 A béke emberei Isten gyermekei

,,💞Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.,,
Máté 5:9

Béke… Emlékszem, hogy gyermekkoromban, harmincegynéhány évvel a világháború után, az atomfegyverkezés, a hidegháború éveiben milyen nagy dolognak tekintettük! 
Most újra ugyanott tartunk, és a szomszédunkban már több mint másfél éve nem is hideg, ezért újra érezzük, hogy milyen törékeny, milyen értékes valami a béke.

De azt hiszem, nem kell a határon sem átmenni, egy kis háborúságért… 
Elég csak a politikára, gazdasági szereplőkre, vagy a celebek sokakat érdeklő mindennapjaira gondolni. 
De a hétköznapi emberek közül is sokan békétlenek a körülményeik miatt, a családon belüli, munkahelyi viszonyok miatt; és vannak sokan olyanok is, akik magukkal sem tudnak kijönni a külsőjük vagy bizonyos adottságaik, képességeik – vagy azok hiánya – miatt, s ezért nincs belső békességük.

Vannak olyanok, akik kihasználják vagy szítják a békétlenséget, és vannak, akik imádkoznak és dolgoznak a békességért. Jézus azt mondja, hogy ezek az emberek Isten gyermekei.

Ha az emberek közötti megértést, elfogadást és megbékélést értékeled, és ezért teszel, amikor konfliktusokat, megvetést, lenézést vagy előítéleteket tapasztalsz; ha véded azt, akit egyakarattal bántanak, kibeszélnek vagy szidnak, amikor te is hallod; ha nem adod tovább a pletykákat, inkább csendesíted azokat; ha segítesz embereknek, hogy el tudják fogadni nem tökéletes önmagukat, akkor úgy teszel, ahogyan Jézus is tett. 
Akkor Isten a gyermekének nevez. Akkor boldog vagy.

Légy boldog szeptember tizenötödikén, tizenhatodikán, tizenhetedikén, és ha három nap alatt megtetszett, akkor életed hátralévő idejében is. Sok ilyen emberre van ám szükség!

(Simon Csaba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése