2023. szeptember 17., vasárnap

💥Reggeli dicséret🌹“Szabad akarok lenni”

,,💞Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az Úr. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hirdetem az Úr kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállásának napját, vigasztalok minden gyászolót. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az Úr ültetvényének: őt ékesítik.,, Ézsaiás próféta könyve 61:1-3

Frusztráló érzés, ha elveszítjük a szabadságunkat. Amikor azt érezzük, hogy körbevesznek a falak, és nem tudunk megszabadulni tőlük. Olyan korlátok szabályoznak be bennünket, amelyeket lehet, hogy nem mi állítottunk, minden esetre nem tudunk rajtuk átlépni.

A Queen együttes "I want to break free" ("Szabad akarok lenni") c. szerelmes dala jutott eszembe, és kedves olvasóm, amíg ezt írom, a fejemben megy a zene.
Így szólnak az első sorai:
"Szabad akarok lenni
Szabad akarok lenni
Meg akarok szabadulni a hazugságaidtól
Önelégült vagy, nincs rád szükségem
Szabad akarok lenni
Isten a tanúm, szabad akarok lenni"

A bűn ezt tette velünk. Elvette a szabadságunk. Bármennyire azt gondolhatnánk, hogy a bűnbeesés után végre dönthettünk szabadon, hogy mit választunk, de valljuk be, már nem nagyon van választás. 
A bűn hazugságai elvették ezt tőlünk.

Amikor a kapcsolataink megszakadnak, akár a saját, akár más hibájából, az mind a bűn következménye. Amikor egy olyan közösségben vagyunk, ahol nem érezzük a szeretet és az elfogadást, az a bűn következménye. Amikor úgy érezzük, hogy Istentől távol vagyunk, az a bűn következménye. 
Amikor azt érezzük, hogy nem vagyunk méltók a kegyelemre, mert annyira rosszak vagyunk az a bűn következménye. Mindez lánc, fal, korlát, akadály, ami meggátol abban, hogy szabadok legyünk.

Ézsaiás azt mondja, hogy Isten célja, hogy szabadságot adjon neked. Szabadságot a bűntől, a láncoktól, a falaktól, a korlátoktól. Szabadságot, amit még sosem éreztél.

Isten azt üzeni: Velem lehetsz szabad!


(Ömböli Dávid)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése