2024. január 6., szombat

⭐Hogyan szolgáljuk Istent, ahogyan Isten parancsolta, vagy ahogy az emberek jónak látják?⭐

Isten szabad akaratot adott az embereknek, mert a szeretet törvénye ezt kívánta, tehát nem robotikus lényeket teremtet az Úr, mert hogy mindíg ott van a lázadás lehetősége Isten igazságos rendje ellen. Tehát nem csak Mózes óta létezik az üdvösség terve, de az már a teremtés előtt létezett. 
A bűnbeesés után kezdett megvalósulni, Mózes csak leírta, hogy ezt parancsolta Isten, azaz elsőként az áldozati törvény valósult meg, ami Jézus kereszthalálát jelképezte. 
Ezt kellett volna tennie Káinnak és Ábelnek, Ábel hűséges szolgája volt Istennek és mindent úgy tett, ahogyan Isten parancsolta, vagyis egy hibátlan bárányt vitt az áldozati oltárra, hogy feláldozza. 
Káin a maga módját választotta és bárány helyett csak a terménynek egy részét hozta el, amit jónak itélt.
 
Zsidókhoz írt lv. 11,4
Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot Istennek, mint Kain, és hit által nyert bizonyságot arról, hogy ő igaz, mert Isten bizonyságot tett áldozati ajándékairól, úgyhogy hite által még holta után is beszél.
Látjuk tehát, hogy Ábel úgy cselekedett ahogy Isten parancsolta, de Káin úgy ahogy jónak látta. 
A szó átvitt értelmében azt mondhatnánk, hogy a legtöbb keresztény ma azt teszi amit jónak lát, úgy dicsőítik Istent ahogy jónak látják ők, vagy ahogy a hagyomány mondja. És mi lett Káin hitének eredménye? Nos Káin megőrült az irigységtől és vele jött a harag, ezért megölte Ábelt,
mert az ő áldozata tetszett Istennek, Káiné pedig nem. Tehát Káin hitének eredménye
az Isten rendje elleni lázadás volt, és a vége az volt, amit Káin tett.

1János lv.3,12
nem úgy, mint Kain, aki a gonosztól volt, és meggyilkolta a testvérét. És miért gyilkolta meg? 
Mert az ő cselekedetei gonoszak voltak, a testvére cselekedetei pedig igazak.

Káin vallása a mai napig tart és elmondható, hogy ez a vallás elvezeti a világot az utolsó konfrontációhoz, az utolsó globális hatalomban, a vallásos emberek és azok között akik Isten igazsága szerint élnek. 
Káin lázadása a mai napig tart, és Jézus erre emlékeztetett minket, amikor ezt mondta:

Márk ev.7,7
Pedig hiába tisztelnek engem, ha emberi tanításokat és parancsolatokat tanítanak.
Tehát, barátataim, testvéreim nagyon fontos, hogy olvassuk Isten szavát, ismerjük fel Isten igazságát - csak akkor tudjuk megkülönböztetni a hazugságot az igazságtól, a hagyományokat az Isten rendeleteitől, és csak akkor tanuljuk meg, hogyan tiszteljük Istent és hogyan dicsőítsük őt. 
Mert különben könnyen megtörténhet, hogy ott inogunk ahol Káin megingott, azt követjük amit megfelelőnek tartunk, amit a hagyományok mondanak, és akkor úgy tűnik számunkra, hogy Istent szolgáljuk, és a hitünk őszinte lehet, de az őszinteségünk hiába, amikor azt tesszük, amit Isten nem parancsolt, és nem azt tesszük amit Ő parancsolt!

Római lv.10,17
A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.

ISTEN ÁLDJON MEG MINDENKIT!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése