2024. január 30., kedd

🌹Reggeli dicséret - Hinni és élni ⭐

„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát.”
 Zsidókhoz írt levél 12.fejezet 1.vers

A Biblia előszeretettel használja a futás kifejezést, mint a hit és a keresztényi élet motívumát. Valószínűleg azért, mert ez egy olyan cselekedet, amelyet pont annyira lehet élvezni, mint amennyire utálni és attól függően, hogy mennyit gyakorlunk, válhat kikapcsolódássá vagy épp szenvedéssé is. 
A futás néhány könnyítő tényezője közé sorolható a tehermentesítés, az akadály nélküli pálya és a megfelelő fizikai állapot. Hiszen egy 10 kg-os hátizsákkal, hegyen-völgyön-patakon át, sérült lábbal igencsak nehéz lenne futni…

A hit olyan, akár a futás. Hinni és bizonyosságként megélni Jézus szeretetét és a kereszten hozott áldozatát egy olyan hitet ad, amely reményt gyújt és amely nyugalmat ad. 
Ha viszont hiszünk, de kételyeink vannak Jézusban, megkérdőjelezzük útmutatásait és tanácsait, akkor a hit olyanná lesz, mint a nehezített terepen végzett futás: gyötrelmes.

Milyen legyen a hitünk? Könnyed, gyermeki, esetleg buzgó? 
Könnyed lehet, de nehogy át essünk a ló másik oldalára és könnyelművé váljon. 
A gyermeki hit az egyik alapja hitrendszerünknek, hiszen még maga Jézus is felszólított rá: „ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába” (Mt.18:3). Legyen buzgó, de vigyázzunk eme nemes elhivatottsággal, mert könnyen válhat képmutatássá.

Hitünket tömérdek esemény, gondolat és megannyi más rejtett dolog befolyásolja. 
Nehéz látni a Napot, amikor sötét, sűrű felhők gyülekeznek az égen és nehéz futni, amikor nehezített pályára lépünk. 
A hit is lehet nehéz, ha életünk fordulatai nehézségekkel vannak tarkítva.

Ezért hát...nézzünk Jézusra és dobjuk le azokat a láncokat, amelyek megkötöznek bennünket. 
Hitünk könnyűvé, gyermekivé válhat, ha Jézust nézzük és megszabadulunk kételyeinktől és a rossz okozta befolyástól.

Áldott napot! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése