2024. január 11., csütörtök

🌹Reggeli dicséret - Isten közelsége⭐

,,💞Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.,,
Zsoltárok könyve 34:19

A városunkban több felekezettel összefogva, nagy erőkkel készülünk az idei Házasság Hetére.
Ez az a hét február közepén, amikor az egész országban hangsúly kerül a házasság, a jó párkapcsolatok fontosságára. A tervezés közben egy alkalommal felmerült a kérdés: és mi a helyzet azokkal a párokkal, akik frissen váltak el, vagy komolyabb problémákkal küzdenek, mint amit egy előadás, vagy workshop keretein belül meg lehetne oldani? Mi a helyzet a megtört szívekkel?
Néha nem elég a jótanács.

De nem csak a párkapcsolatokról van szó. Beszélhetünk akár a munkahelyi problémákról is.
“Nyolc óra munka…” énekli Nagy Feró, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy a napunk – és így az életünk is közel – egyharmadát a munkahelyünkön töltjük. Sokszor olyan környezetben, ami feszültséggel, fájdalommal bénít bennünket. Toxikus főnökök, mérgező munkatársi környezet, kiszámíthatatlan, szeszélyes szabályok. Néha már otthon se mondjuk el, mert mit tud tenni vele a párunk? Mit tud kezdeni a megtört szívünkkel? Néha nem elég a munkahelyváltás.

De beszélhetünk betegségről, családi kapcsolatokról, lakókörnyezetről, csalódásokról, hibákról…
Ki foglalkozik a megtört szívekkel?

Dávid élete nehézségei közepette arra bátorít minket, hogy érezzük és lássuk meg, hogy “jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.” (Zsoltárok könyve 34:9) Ha önmagad nem tudod bekötözni a megtört szívedet, bátran keresd Istent. Nincs távol, sőt, közel van hozzád.
Ő az, aki oltalmába vesz a legnehezebb napokon is.

(Ömböli Dávid)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése