2024. január 22., hétfő

TESTVÉREM, ISTENBEN VAN GYÖNYÖRŰSÉGED❣️

Üdvözöllek Testvérem,

💞Boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül; hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az Ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal. És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el; és minden munkájában jó szerencsés lesz.” (Zsoltárok 1,1-3)

Éveken át tévesen azt hittem, hogy az élvezet és Isten, az két külön dolog: Egyrészt ott vannak a világi élvezetek: evés, ivás, szórakozás, utazás stb., másrészt meg ott van Isten, aki csupa olyasmit kér tőlünk, ami nehéz, keserves és aminek a meg nem tartásából csak bűntudatunk lesz. Micsoda téves látásmód!

Isten teremtette az élvezetet. Mivel pedig szeret minket Isten, helyes kereteket is teremtett hozzá, hogy felvirágozhasson az életünk. Ugyanaz vonatkozik az élvezetre, mint a halakra (minden arányt fenntartva): A keretek szükséglete. A halak is csak a vízben érzik jól magukat.

Ha elpártolunk Isten akaratától, nagyon boldogtalanokká válhatunk, még ha dúskálunk is az élvezetekben. Amikor viszont Isten akarata szerint élünk, rendkívüli öröm, boldogság és gyönyörűség az osztályrészünk.

Jézus megkeresztelkedésekor felhangzott Isten hangja, ezt mondván: „Íme, hőn szeretett Fiam, Őbenne van gyönyörűségem.” (Máté 3,17)

Amikor Isten szól hozzánk és vezet minket az élet útján, akkor csupa gyönyörűség az élet.
Gyönyörűségre lelhetsz az Úr törvényében, vagyis az Ő Igéjében. Azzal aztán boldog vagy, a Szentírás megígéri!

„Bőséges az öröm a te jelenlétedben, és örök a boldogság a te jobbodon.” (Zsoltárok 16,11)

Testvérem, engedd, hogy meglátogasson ma az Úr, s eltöltsön örömével és jelenlétével! 
Engedd, hogy szívedbe költöztesse békéjét, mosolyát pedig az ajkaidra! Legyen gyönyörűséged az Úrban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése