2023. február 15., szerda

💥Reggeli dicséret🌹 A Szentlélek áldása

💞Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! Amiként engem küldött az Atya, én is akképpen küldelek titeket. 
És mikor ezt mondta, rájuk lehelt, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket.”
János evangéliuma 20. fejezet 21-22. vers


Jelenleg körülbelül 8 milliárd ember él a földön. Többségük (69%) nem keresztény, 1.8 milliárd (23%) muzulmán, 1.3 milliárd (16%) hindu; 1.1 milliárd (14%) nem vallásos; 700 millió (8%) buddhista, 600 millió (7%) törzsi és egyéb vallású.

Sőt, a maradék 2.5 milliárd (31%) /1.3 milliárd Római katolikus, 900 millió protestáns; 300 millió ortodox/ is jórészt csak papíron keresztény, akik alig, vagy egyáltalán nem ismerik még saját egyházuk tanítását sem.

Így, ha csupán ezeket a számokat és a magunk szerény képességeit nézzük, aztán belegondolunk, hogy mennyi embernek kéne elmondani, bemutatni az evangéliumot - hiszen az „elküldelek titeket” felszólítás nekünk is szól -, akkor mi mást mondhatnánk? Uram! Ez egy lehetetlen küldetés!

DE!

Jézus nem üres kézzel küldte el a tanítványokat. Nemcsak feladatot adott nekik, hanem a feladat elvégzéséhez szükséges eszközt is biztosította. 
A Szentlélek rájuk lehelése azt fejezi ki, hogy a menny szeretetének közvetítéséhez ugyanazt az erőforrást, ugyanazokat a lelki ajándékokat, képességeket vehetik igénybe, mint Ő.
 „Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál.” (Ján.14:12)

Ma mikor azon fáradozunk, hogy családtagjaink, munkatársaink, a lakókörnyezetünk is megismerje Isten szeretetét, akkor bátorítson az a tudat, hogy:

„Mindazok, akik Istennek szentelik lelküket és testüket, állandóan megkapják majd a Lélek újabb és újabb testi és lelki ajándékát. Kimeríthetetlen mennyei készletek állnak a rendelkezésükre. 
Krisztus nekik adja saját Lelke leheletét és életét az ő életéből. 
A Szentlélek legnagyobb energiáit fejti ki és így munkálkodik az emberek szívében és elméjében. 
Isten kegyelme megnöveli és megsokszorozza tehetségeiket. 
Az isteni természet tökéletessége jön segítségükre a lelkek megmentéséért végzett munkájukban. Krisztussal való együttmunkálkodásuk útján részesülnek Krisztus teljességében.
Emberi gyengeségükben is képesek megcselekedni a Mindenható tetteit.” 
(E.G.White, Jézus élete 734.o.)

(Tóth Szilárd)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése