2023. szeptember 5., kedd

💥Reggeli dicséret🌹 A beteghordó személyzet értéke

"💞És íme hoztak hozzá egy ágyon fekvő béna embert, Jézus látta hitüket, és azt mondta a bénának: Bízzál, fiam! Megbocsáttattak bűneid" Máté evangéliuma 9:2

Jézusnak van hatalma újrakezdési lehetőséget adni- ebben bízott a béna, és azok is, akik odavitték a beteget Jézushoz. Nem tudjuk, milyen rossz döntés vezetett oda, hogy lebénult, de Jézusnál volt megoldás erre a problémára.

A legfontosabb gondolatom ezen történéssel, hogy egy bűnös embernek szüksége van másokra, akik felkarolják és odaviszik a Gyógyítóhoz. 
Mi, emberek, bár ezt nem szeretjük hallani, egymás segítségére rászoruló egyének vagyunk. 
Nem magányos szigetnek teremtett meg az Isten. 
Nem önmegvalósító, önző embereknek alkotott az Isten. Nem zárdákba és kolostorokba bezárt keresztényeknek. Nem cölibátusra hívott el az Isten.

Isten egymással kapcsolatot építő embereknek szeretne látni. Isten elhívott, hogy egymás terhét hordozzuk, és dolgozzunk egymás üdvösségéért. Isten rajtunk keresztül szeretne áldást osztani másoknak. Isten téged, valakiért küldött ide a Földre. Isten kér, hogy egy bűnös ember hordágyát fogd meg, és vidd oda Hozzá!

Bárcsak mindenkinek aki átlépi egy keresztény templom, imaház, kápolna vagy gyülekezet küszöbét találna legalább 7 barátot az adott közösségen belül. 
Akkor lenne, ki felhívjon, hogy most imádkozom érted, van egy bátorító igém számodra, vinnék neked egy tál gyümölcsöt, és megyünk együtt kirándulni.

Isten nemcsak a béna ember hitét látta, de látta a hordágyvivők bizalmát is. 
A gyógyulás mindannyiuk közös tapasztalata volt. 
A gyógyulásnak mindannyian örültek és áldották az Istent.

Adjon Isten ma neked is ilyen közöségi élményt, bárhol is vagy! És ne feledd: ha bármikor a jövőben beteghordó állást kínál az Isten, fogadd el a felkérést!

(Csalami Renáta)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése