2016. december 17., szombat

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Elnyelte őket a tenger.

     Zsid. 11,29

Mózes felemeli botját. A tenger visszatér. Az egyiptomiak menekülnének, de az Úr a tengerbe veti őket. A Fáraó és serege elpusztult.

Ez a pusztulás ítélet. Hosszú időn át dolgoztatták rabszolgaként Izraelt jogtalanul az egyiptomiak. Végül a Fáraó azt a rettenetes parancsot adta ki, hogy minden fiúgyermeket a Nílusba kell fojtani. Félelmetes gyilkosság volt ez. Isten bölcsessége most gyors, alapos és igaz ítéletet tartott.
A Fáraó nem halhatott meg sem betegségben, sem fegyver által, hanem olyan halált kellett elszenvednie, amit ő ezerszeresen végbevitetett a zsidó gyerekeken: a tengerbe fulladt.

Itt is érvényes a Jel. 16,7: "Igen, mindenható Úristen, igazak és igazságosak a te ítéleteid".
- Egy kanáritenyésztőnek az a gondolata támadt, hogy megvakítja legszebb madarait, hogy még szebben énekeljenek. Mikor aztán gyermekük született - vak volt. A második is ugyanúgy!

"Ne tévelyegjetek!" Él az igazságos Isten. A világtörténelem vége hatalmasan be fogja ezt bizonyítani.

A Fáraó pusztulása felejthetetlen emlékműve az isteni ítéletnek mind Izrael, mind az egész világ számára. Isten akaratából mindmáig hangzik az Ige: "Lovat lovasával a tengerbe vetett"!
Isten úgy intézte a Fáraó megítélését, hogy nem volt szüksége emberi kézre, hogy ezt a zsarnokot óriási erejével együtt megsemmisítse.

"Éneklek az Úrnak, mert fenséges Ő..." Bárcsak életes maradna bennünk ez az Ige a nehéz antikrisztusi időkben is!
- Végül a Fáraó pusztulása isteni igazolás volt Mózesnek, az Isten szolgájának. Sokáig nehéz volt Mózes helyzete. A nép gyakran elégedetlen volt vele kapcsolatban. Most Isten igazolta őt mint eszközét és szolgáját.
Hasonlót élnek át minden időben azok, akik Isten akarata szerint élnek, de az emberek megvetik őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése