2016. december 31., szombat

Varga László: Isten asztaláról

  Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: "Bizony, hamar eljövök." Ámen. Jöjj, Uram Jézus! Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal! Ámen.

     Jelenések 22,20-21

Ezek a Szentírás legutolsó szavai. Krisztus utolsó ígérete, népének leghőbb kérése van benne. A "bizony" esküszó. Krisztus esküvel fogadja, hogy eljön megvalósítani Isten országát, annak minden ígéretét. Nem bízza másra, megvalósulásáról személyesen fog gondoskodni. A "hamar" relatív fogalom. Nekünk nagyon hosszú az a sok évszázad, ami az ígéret óta eltelt. Azt sem tudhatjuk, nem ránk tartozik, hogy mennyi van még hátra. De biztos, hogy el fog jönni. Addig sem hagy magunkra, tapasztaljuk közelebbre szóló ígéretét: "Veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Számára "hamar" van az az idő, ameddig várja, hogy megfelelőképpen fogadja őt a megváltott ember. Nekünk, övéinek, úgy kell élnünk, arra kell gyermekeinket nevelnünk, mintha holnap már itt lenne, s mi boldogan, készen fogadjuk Őt. Úgy kell szolgálnunk, dolgoznunk, gyermekeket nevelnünk, utódainkról gondoskodnunk, mintha még sok nemzedék következne utánunk, s mi erős láncszemként állnánk helyt a rohanó idő forgatagában. De egy napig se maradhat úgy az egyház, Isten népe, benne mi magunk, hogy ne sóhajtanánk hittel: Jöjj, Uram Jézus! Addig pedig biztasson az utolsó mondat áldó szava: "Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal! Ámen."
Jöjj el, Uram Jézus! Földi életünk ezernyi nyomorúságában, saját bűneink terhét hordozva, mások bűneinek átkát szenvedve, az emberi bölcsesség naponta megújuló csődjét tapasztalva, embervilágunk zavaros iránytalanságát figyelve ez marad egyetlen reménységünk. Köszönjük, hogy mindennap velünk vagy. Köszönjük, hogy igédben mindennap irányítást, bátorítást adsz. És köszönjük nagy ígéretedet, hogy idejében eljössz, és meg fogod valósítani minden ígéretedet. Kérünk, ne várj soká! Jöjj, és hozd el országod diadalát! Készítsd fel népedet, benne engem és enyéimet, méltó fogadásodra! Addig pedig adj kitartást, erőt, hitet és bizalmat, maradjon velünk, mindnyájunkkal kegyelmed! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése