2016. december 24., szombat

Alfred Christlieb: Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Azt tanácsolom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen,...és szemgyógyító kenőccsel kend meg szemedet, hogy láss!

     Jel. 3,18

A karácsony előtti idő különösképpen a bevásárlások ideje. Az emberek tolongnak az üzletekben.

Menjünk most a földi üzletekből a Biblia nagy áruházába! Ott ez az Ige hangzik felénk: "... gyertek, vegyetek pénz nélkül, ingyen bort és tejet!" (Ézs. 55,1).

A Péld. 23,23 ezt mondja: "Végy igazságot, bölcsességet, erkölcsöt és eszességet!"

A laodiceaiakhoz írt levélben is drága dolgokat ajánl az Úr. Először is tűzben megpróbált aranyat. Mire gondol ennél? Ez az igazi hit lehet, amely sokkal becsesebb a veszendő, bár kipróbált aranynál (l.Pt. 1,7).

Lehetsz olyan gazdag, mint Dárius király, de ha ez a kincsed hiányzik, örökre szegény maradsz. Jézus pedig azt mondja, hogy ez hiányzik.

Nyújtsd ki hát kolduskezed és Jézus ad neked!

Továbbá fehér ruhát ajánl Jézus, hogy elfedje mezítelenségedet. A példázatbeli gazdag bíborba és finom gyolcsba öltözött, mégis szegény mezítelen ember volt, mert nem volt lelkének ruhája.

Amikor Isten előtt meg kell jelennünk, jobb ruhára van szükségünk, mint amilyet a szabók varrhatnak. A Jézus Krisztus vérének igazsága a mi díszes ünneplő ruhánk. Ez Jézus Krisztus ajándéka a hívőknek, akik ezt azon az "áron" kapják meg, hogy odaadják Neki saját igazságuk mocskos ruháját -tehát Ő ingyen, pénz nélkül adja.

S végül a szemgyógyító kenőcs! Természetünknél fogva vakok vagyunk önmagunk és bűneink meglátására. Mások helyesen ítélhetnek meg bennünket, de mi nem ismerjük magunkat.

- Jézus ajándéka és Lelke nyitja meg szemünket a saját nyomorúságunk meglátására, de annak meglátására is, hogy kicsoda nekünk Jézus.

- A haszontalanságok helyett vegyük ezeket, amik igen fontosak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése