2021. november 6., szombat

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! 
A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! 
Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. 
Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! 
Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.” Filippi‬ ‭4:4-9‬ ‭


A hit gyökeréből nő ki a szívbéli öröm virága. Talán nem leszünk azonnal az öröm emberei, de eljön az az idő, amikor örömre derül szívünk.


Ha szomorúak vagyunk, de az Úrban bízunk, egyszer csak eljön az idő, és Ő úgy felel bizalmunkra, hogy hitünket megjutalmazza, mi pedig örvendezni tudunk az Úrban. 
Ha kételkedünk vagy aggodalmaskodunk a jövő felől, abból csak szomorúság származhat. 
A bizalom meg tartós örömöt tud okozni életünk bármely területéről legyen szó. 
A kétkedés csak szomorúságot nemz, de a bizalomból tartós öröm lesz.
Ez a tartós bizalom erőt fog adni a csalódások közepette is. Ez a tartós bizalom emlékeztetni fog Isten kimondhatatlan nagy szeretetére. Arra a hatalmas kegyelmi ajándékra, amikor Fiát áldozta fel értünk a golgotai kereszten.
A zsoltáros itt kifejezett meggyőződése tulajdonképpen egy ígéret, amelyet a bizalommal kinyújtott kezünkbe tesz az Úr. Bárcsak megbecsülnénk! Ha e pillanatban nem is örvendezünk, hamarosan örvendezni fogunk. Ez olyan bizonyos, mint ahogy Dávid Istene a mi Istenünk is.
Gondolkodjunk csak el az Úr szent nevén, hogy még jobban tudjunk bízni benne, és bizonyosabb legyen az örömünk. Az Úr szent, igaz, kegyelmes, hűséges és megváltozhatatlan. Bízhatunk az ilyen Istenben. 
Ő bölcs, mindenható és mindenütt jelenvaló; támaszkodjunk rá örömmel!
 Tegyük ezt azonnal és fenntartás nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése