2021. november 21., vasárnap

💥Mai Ige💥 - Ki mint vet, úgy arat❣️

„Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.”
(2Korinthus 9:6)


Pénzügyi aratásodat az határozza meg, hogy mennyit költesz, mennyit takarítasz meg, és mennyit vetsz be Isten országába.
A Biblia azt tanítja, hogy a következetes vetés garantálja a folyamatos aratást. 
A jövőd azzal kezdődik, ami jelenleg a kezedben van. Semmi sem túl kevés ahhoz, hogy megsokszorozódhasson. Mindannyian kaptunk valamit Istentől, amely képes szaporodni; a titok nyitja az, hogy tegyük az ő kezébe.
Isten azt szeretné, ha sikerrel járnánk, rendelkeznénk az akaratának teljesítéséhez szükséges erőforrásokkal, és másokat is segítenénk akaratának megvalósításában. 

Azt mondta: „Én, az Úr vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik” (Ézsaiás 48:17).
Az Újszövetségben Jézus akkora fogáshoz segítette a halászokat, hogy szakadoztak a hálóik, és csónakjaik majdnem elsüllyedtek (ld. Lukács 5:1–11). Egy alkalommal azt is megmondta tanítványainak, hol találhatnak pénzt adójuk befizetésére (ld. Máté 17:27). 

Azt tanította, hogy nem a visszatartás, hanem az adakozás a módja annak, hogy megsokszorozódjon, amit kaptunk (ld. Lukács 6:38). Néha a vetőmagod az egyetlen kiút a bajból, de ehhez el kell vetned. Jézus megmutatta az embereknek, hol lehet pénzt találni.
Amikor valamiben kudarcot vallottak, motiválta őket, hogy próbálkozzanak újra – az ő módszereivel. Elmondta nekik, hogy Isten az ő kiapadhatatlan forrásuk, és biztatta őket, hogy minden elvetett magnál számítsanak az aratásra.

Pál azt mondja: „Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat (…) mert »a jókedvű adakozót szereti Isten«. Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre.” (2Korinthus 9:6–8).

Lényeg: ha vetsz, akkor aratni is fogsz. Ez ennyire egyszerű!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése