2021. november 18., csütörtök

💥Van Erőm💥 - Én megyek elötted..

Ha a mai üzenetet össze kellene foglalni egy rövid mondatba, az így hangzana: Ne merjünk kételkedni!

„Én megyek előtted, a rögös utat elegyengetem, az ércajtókat betöröm, és a vaszárakat leverem.” 
(Ézsaiás 45,2)


1. Mindnyájunk életében vannak olyan útszakaszok, amelyek nem könnyűek, sőt előfordul, hogy kilátástalannak látjuk a helyzetünket. De Isten biztosít bennünket, hogy Ő készíti ez utat. "Elegyengetem", ami azt jelenti, hogy ha rögös bár utunk, mégis biztonságban léphetünk előre. De mégis miért van az, hogy bár közel érezzük magunkat Istenhez, mégis elesünk? Azt olvassuk, hogy „még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el." (Ézsaiás 40,30-31)
2. Az életünk során bezárul egy ajtó, lehet ez a munkahely, továbbtanulás, párkapcsolat, akkor Isten gondoskodik arról, hogy -bármibe is kerüljön- kifog nyitni egy másikat a számunkra. Mert ha kell, és bizony szükségünk van rá, maga az Úr cselekszi meg értünk a lehetetlent, és ténnyé teszi azt, amit nem is vártunk.
3. Hány lehetetlennek tűnő kívánságunk van? Bizonyára nagyon sok, de ha Istenhez visszük kéréseinket, Ő meg fog hallgatni bennünket, és ha akaratával nem ellenkezik, teljesíteni fogja azokat.
Ne feledjük, hogy mi nem vagyunk képesek mindenre, de Ő igen, és képessé tehet bennünket is minden feladatra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése