2021. november 24., szerda

💥Van Erőm💥

,,Az igazak segedelme pedig az Úrtól van; ő az ő erősségök a háborúság idején. Megvédi őket az Úr és megszabadítja őket; megszabadítja őket a gonoszoktól és megsegíti őket, mert ő benne bíznak.,, Zsoltárok könyve 37. rész

Olyan jó, hogy van kitől segítséget kérnünk. 
Milyen jó, hogy biztonságot, erőt, menedéket érezhetünk Isten közelségében.
Biztos voltunk már úgy, hogy elfogyott az erőnk, lemerültnek, fáradtnak éreztük magunkat, és erőt vett rajtunk a félelem. De van megoldás! Belefáradunk, meglankadunk, majd történik valami (egy jó hír, vagy éppen a gyógyszer az, amitől lábra tudunk állni), és egy ideig minden rendben van az életünkben. Majd ez a folyamat újból kezdődik előlről. Isten nem akarta, hogy ilyen életünk legyen. 
Ő jelen akar lenni az életünkben, hogy a nehézségek idején megfogja a kezünket, és bátorítson, támogasson bennünket. Jézus Krisztust küldte, hogy Ő legyen az, aki átélt hasonló nehézségeket az életben: szomorú volt, cserben hagyták, de folyatatta a szenvedések útját értünk.
Ez elég indok arra, hogy merjük Rá bízni az életünket, betegséget, nehézséget, lelki problémákat, mert biztos kezekben vagyunk. Ő akkor is erőt tud adni számunkra, amikor emberileg azt mondjuk, hogy fel kell adnunk. Akkor is meg tud gyógyítani, amikor az orvosok lemondanak rólunk. 
Sőt, ha kell, akkor is segít cipelni a terheinket, amikor mi már nem lennénk képesek rá, ezért egyedül hordozza csendesen mellettünk.
Ezentúl, ha segítségre van szükséged, merj Hozzá fordulni, mert bátran mondhatom, hogy nem késlekedik. Lehet, mi nem fogunk mindent megérteni, hogy mi miért történik, de tudnunk kell, hogy Isten jót tartogat a számunkra, és nem fog adni annál nehezebb terhet, mint amilyet elbírnánk.
Olykor úgy képzelem el az életem, mintha bekötött szemmel mennék előre, nem tudom merre, milyen irányba, de Jézus hív, így menni kell.
Hát engedd, hogy Isten vívja harcaid!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése