2021. december 9., csütörtök

💥Örömteli mindennapok💥

,,Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse az elveszetteket, és megmentse őket.,, Lukács 19,10

Ahhoz, hogy megértsd a karácsony igazi üzenetét, túl kell lépned a jászol, a napkeleti bölcsek és a pásztorok részleteken. Jézus elmondta az okát annak, hogy miért jött el a Földre azon az első karácsonyon.
Jézus egész egyszerűen azért jött, mert az emberek elveszettek Isten nélkül.
Szellemi és lelki értelemben elveszettnek lenni azt jelenti, hogy el vagyunk választva Istentől, nincs kapcsolatunk Vele, és az életünk nem működik rendesen. Jézus nélkül a világon mindenki elveszett, függetlenül attól, hogy mekkora hatalma, vagyona vagy hírneve van.
Az pedig, hogy elveszettek vagyunk, nagyon sokféle kihatással van az életünk minden területére. Ahhoz, hogy tudjuk, hogy miért jött el Jézus a Földre, először meg kell értenünk, hogy mit jelent elveszettnek lenni.
Az elveszett emberek semmivel sem értéktelenebbek Isten szemében.
Ha még nincs kapcsolatod Vele, Isten számára akkor is rendkívül értékes vagy.
Az elvesztés és az érték szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Az mutatja meg az elveszett dolog értékét, hogy valaki mennyit áldoz arra, hogy azt megtalálja.

A Biblia leghíresebb versében Jézus egyértelműen meghatározza, hogy mi mennyire vagyunk értékesek: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16)

A jó hír az, hogy Isten annyira szeretett minket, hogy az első karácsony alkalmával a saját Fiát küldte a Földre, hogy megkeressen és megmentsen minket.
Ez az igazi ok az ünneplésre!
Legyen örömteli napod :)

https://www.facebook.com/1724650591094415/photos/a.1724672287758912/3737417243151063/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése