2021. december 25., szombat

💥Örömteli mindennapok💥

,,Mert Isten hatalma több mint elégséges arra, hogy minden kegyelmét bőségesen rátok árassza — s ezáltal minden körülmények között mindent bőségesen és folyamatosan megkaptok, amire csak szükségetek van. Sőt még azon felül is, hogy bőségesen legyen módotok mindenféle jótettre.,, 
2Korintus 9,8.


Isten olyan elégséget, sőt bőséget ígér, amely biztosítja, hogy a saját szükségeid gazdag betöltése felett már arra is maradjon, hogy másoknak is tudj adni és segíteni. Isten minden kegyelmét ránk árasztja, minden szellemi áldással megáld minket, semmi jót nem tart vissza tőlünk.
Szükséges ezt megérteni ahhoz, hogy valóban az áldásokban tudjunk járni. 
Másrészt fontos azt is megérteni, hogy mindezt kegyelemből kaptuk és nem a törvény cselekedeteiből.
Isten az Ószövetségben a törvény cselekedetei alapján tudta kiárasztani az áldásait a zsidó népre; vagyis az áldások a törvény megtartása által jöttek.
Az Újszövetségben, mivel nincs törvény, nem a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által jönnek valóságba Isten áldásai az életünkben.
Jézus Krisztus megváltotta a törvény alatt lévőket, így elnyertük a Fiúságot, és Isten áldásainak örökösei lettünk Krisztus által.
Isten minden szellemi áldását kiárasztotta a fiakra, az örökösökre, és áldásai nem szükösebbek, mint azt az Ószövetségben olvastuk.

Legyen áldásokban bővölködő,örömteli napunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése