2021. december 11., szombat

💥Van Erőm💥

Egy év nagyon hosszú idő. Ha visszatekintünk, akkor észre vesszük, hogy nem mindenre emlékszünk, csak a számunkra fontos eseményekre.
Ha visszatekintünk, láthatjuk a jót és a rosszat egyaránt.
Nem meglepő, de sokkal könnyebb visszaemlékezni a rosszra, mint a jóra. 
Hiszen minden levegővétel, mosoly, szív dobogás, madár csicsergés ajándék volt a mi számunkra, és ezeken kívül számtalan más dolgot is fel lehetne sorolni.
Sose feledjük el, hogy sokkal több jó történt velünk egy év alatt, mint amennyi rossz. 
Hányszor tettünk jót másokkal is, anélkül, hogy észre vettük volna. Hányszor próbáltunk segíteni egy bajba jutott embertársunknak, amire már nem is emlékszünk. Isten számon tartja az életünket. 
A mai igéből azt tanulhatjuk meg, hogy kitartóak kell lennünk a következő évben is.
Lehet, hogy lesznek nehézségek, de azok által majd megerősödhetünk.
Minden reggel hálát adhatunk, hogy egészségesen felkelhettünk, minden este imádkozhatunk szeretteinkért. Az a lényeg, hogy ne fáradjunk el jót tenni, hanem mindig az legyen a szemünk előtt, hogy a jó cselekedetek által Istent dicsérhetjük.
Lehet, hogy az embertársainak, nem hősies cselekedetekre lesz leginkább szükségük, hanem egy meleg kézfogásra, egy szeretetteljes ölelésre, egy bátorító mosolyra, vagy a hallgató fülre.
Kedves olvasóm, te is láthatod, hogy milyen rövid ez az élet. De, ha van lehetőségünk, hogy fény legyünk ebben a világban, ahol a szeretetet próbáljuk átadni mindenkinek, akkor életünk végén nem kell majd aggódnunk, hogy mennyi rosszat követtünk el, hanem emlékezni fogunk arra, hogy Isten segítségével mennyi jót tehettünk. Most még van időnk szeretni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése