2021. december 27., hétfő

💥Van erőm - AZ Ő KEGYELME💥

Hamarosan véget érnek az ünnepek. A fények, az ajándékok, a családdal töltött pillanatok… 
Karácsony a legtöbbünk számára olyan örömteli időszak, amikor szeretünk feltöltekezni.

Az első karácsony pedig nem volt valami kényelmes nap. Valójában a nagy gyengeség napja volt. Képzeljük csak el a díszletet: a megszálló rómaiak által elrendelt kötelező népszámlálás, egy jelentéktelen vidéki falu, egy istálló, egy fiatal asszony, akit kimerített a hosszú utazás – és néhány pásztort leszámítva nincs senki, hogy fogadja a királyok Királyát…

Betlehem nem volt egy közismert, népszerű hely. Ez a kis város sem kereskedelmi-, sem kulturális központ nem volt, s főleg nem volt felkészülve arra, hogy befogadjon több száz embert. 
Egy elveszett térség elveszett falva volt… Jelentéktelen hely.

Tudod-e azonban, hogy Isten szívesen használ fel jelentéktelen dolgokat, hogy dicsőségét megnyilvánítsa? Tudod-e, hogy szívesen mutatkozik meg olyan helyeken, amiket senki sem lát, és olyanok által ismerteti meg magát, akik nem közkedveltek?

„Sőt azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket, és azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek, és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket, hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt.” 
(1Kor 1:27-29)

Gyengeséged pontosan eszköz, ami által megnyilvánítja majd benned és általad dicsőségét.
Isten maga válik emberré, jelentéktelen és sebezhető emberré.
Jézus, a dicsőség Királya az, aki hozzánk, gyengéhez odajön.

A béke Hercege az, aki azért jön, hogy olyan életről adjon példát, ahol akkor vagyunk erősek, amikor gyengék vagyunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése