2021. november 13., szombat

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

(1Thessz. 5:18)
„Mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”

 

💥Reggeli dicséret🌹 - Rajtad áll

„Bár meghosszabbítja életét a bűnös, aki százszor is vétkezik; mégis tudom én, hogy az istenfélőknek lészen jól dolguk, akik az ő orcáját félik;”
(Prédikátor könyve 8. fejezet 12. vers)


Ismét egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztető gépre a COVID miatt. Növekszik a fertőzés következtében elhunytak száma. Megölte két éves gyermekét. Lezuhant egy repülőgép. Tragédia a koncerten. Ítéletidő tombol.

Ahogy elborzadva hallgatom e híreket, kitör belőlem a kérdés: Ó, Uram, meddig nézed ezt a sok szenvedést, meddig kell még átélni fájdalmat, szeretteink elvesztését?

S a válasz: Lukács 13:6-9. Egy embernek hatalmas szőlőültetvénye volt, melynek közepébe egy fügefát ültetett. Egy alkalommal, ahogy szokása szerint végigjárta kertjét, megéhezett és megállt e fánál, gondolván egy pár fügével csillapítja éhségét. Igen ám, de bárhogy nézte, bárhogy kereste; a fán egyetlen gyümölcsöt sem talált.

Azt mondta erre a szolgájának; rendszeresen idejárok és már három éve nem hozott semmi termést ez a fa. Fogd a fejszét, vágd ki, minek foglalja itt a helyet!

Erre a szolga azt mondta: Ó, Uram! Adj még neki egy évet! Megkapálom, megtrágyázom.
S mit hozott ennek a fának az az egy év? Mire volt jó az időkérés, a hosszabbítás?

E félbehagyott jézusi példázat folytatása és befejezése rajtad áll:
Rajtad, akit ma a Szentlélek arra ösztönöz, hogy térj meg és teremj a megtéréshez méltó gyümölcsöt, mely szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. (Gal.5:22)

Rajtad, aki kaptál még egy napot az Istentől.
Rajtad, aki még itt vagy és élsz.

(Tóth Szilárd)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Efezus 4:6
,, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett, és mindenek által, és mindenekben.,,

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 135:3
,,Dicsérjétek az Urat, mert jó az Úr; zengjétek nevét, mert gyönyörűséges!

Mező Misi & Pintér Béla - Látom az élő Jézust (Hozsanna)
https://www.youtube.com/watch?v=yYeM1Uy100s

EUCHARIST & MEZŐ MISI – Örömöm, forrásom

"Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek."
Filippi 4,4

Ez parancs. Nem szabad az örömről, Isten egyik legnagyobb ajándékáról lemondani. 
A keresztyén élet örvendező élet. Vannak benne szomorúságok, szenvedések, de ezek a külső élet dolgai. Az Úrban való öröm felette áll ezeknek. 
Az, hogy szeret az Isten. Az, hogy rábízhatom magam. 
Az, hogy Ő tudja, mire van szükségem. Ezek és ehhez hasonlók azok az örömforrások, melyeket semmiféle szenvedés és szomorúság nem homályosíthat el. 
A börtönben is szabad az ember, és örülni tud, ha Isten kezébe tette le az életét. 
A legszomorúbb koporsó keserűségén is átüthet a vigasztaló meggyőződés: Istennél van az, aki itt elhagyott. És milyen öröm az, hogy Ő bíz meg egy feladattal, hogy neki szolgálhatok minden erőmmel, hogy Ő vezérli céljaimat, Ő irányítja utaimat! Minden este vedd számba, mennyi örömöt kaptál azon a napon, minden reggel azzal az örömmel indulhatsz: velem van, velem lesz ma is az Úr.

Köszönöm, Uram, hogy Te örömre, nem szomorúságra rendeltél engem. 
Annyi kísértése van a szomorúságnak, annyi akadálya a boldogságnak, bocsásd meg, ha azok között elfeledkezem legszebb parancsodról. Adj nekem olyan erős hitet, hogy semmi se ingathassa meg lelkemben a legnagyobb, elveszíthetetlen örömöt, szereteted örömét. Szeress engem, bűnös, sokszor siránkozó gyermekedet, s ajándékozz meg újra, naponként azzal a boldog tudattal, amit egyedül csak Te adhatsz meg, hogy most is számon tartasz, most is bízhatom benned, most is velem vagy. 
Nyisd meg a szemem, hogy lássalak, fülem, hogy halljam biztató szavad! 
Maradj velem, taníts az igazi örömre, és engedd meg, hogy kérjem, adj naponta alkalmat arra, hogy szívből örülhessek! Ámen.

2021. november 12., péntek

💥Van Erőm💥

Meg van az ideje mindennek. Ahogyan telnek a napok, mind jobban jövök rá, hogy Isten mennyi csodát tesz a életünkben. 

Ma két dologról szeretnék írni. Mivel a mi időnk véges, ezért fontos megtanulnunk a következőket:
Elsőként: Gondolkodjunk el azon, hogy mik azok a dolgok, amivel betöltjük embertársaink életét?
 (Én nem találtam olyan sok választ.) 
Bizonyára azért, mert csakis Isten tud teljesen betölteni szellemével, szeretetével, erejével. 
Tehát, ha ebből a szempontból sokat nem is tudunk tenni, de egyet igen: imádkozni másokért, hogy őket is töltse be Isten az erejével. 
Ezért nagyon fontos, hogy imádkozzunk másokért, viszont vigyáznunk kell, hogy amikor cselekednünk kell, akkor cselekedjünk. 
Egy történet szerint volt egy anya, akinek a férje meghalt, és egyedül maradt a hét gyerekével. 
Egy napon ő is lebetegedett, és nem volt mit enni adjon a szeretteinek. 
Felhívta a legjobb barátnőjét, és elmondta a problémáját, mert biztos volt benne, hogy segíteni fog. 
Erre a „barátnő” ezt válaszolta: Ne aggódj, minden rendben lesz, imádkozom érted! 
(Van amikor az ima segít, de van amikor adni kell egy falat kenyeret.) 
Ez a történet nagyon sokat elárul a mai emberekről. 
Mi ne legyünk ilyenek, akik csak imádkoznak, de nem tesznek. 
Ha Isten betölti az életünket, akkor azt, amit tőle kaptunk át kell adnunk, nem pedig megtartanunk magunknak. Isten számon fog kérni, hogy hány embernek mutattuk meg, hogy Ő él!

Másodszor: Adni. Ha van, amit kaptunk Istentől, azt adjuk tovább. 
Ha adunk valamit, jó szívvel tegyük, és soha ne nézzük, hogy az illető, mit fog vele tenni. 
A mai napon ez legyen a jelmondatunk, és próbáljuk betartani is, hiszen gyógyulás lesz a léleknek, és megújulás testnek. 
Ha betölti Isten jelenléte az életed, akkor add tovább, hisz nem kell nagy dolgot tenni, néha egy szeretetből fakadó mosoly is csodákra képes.

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Zarándokének. Tekintetem a hegyekre emelem: 
Honnan jön segítségem? Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta. 
Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad az, aki védelmez téged. 
Bizony nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt! 
Az Úr védelmez téged, az Úr a te oltalmad jobb kezed felől. 
Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. 
Az Úr megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. 
Megőriz az Úr jártodban-keltedben, most és mindenkor.”‭‭
Zsoltárok‬ ‭121:1-8‬ ‭


A pihenést akkor tudjuk leginkább értékelni, amikor nincs elegendő időnk semmire, mert túl elfoglaltak vagyunk. Hálát is csak akkor adunk, amikor minden jól működik az életünkben. 
Ha rosszul, akkor eszünkbe jutnak a „szép idők”.
Nem szeretnék senkit sem elkeseríteni, de ha elgondolkodunk, akkor észre fogjuk venni, hogy ebben a percben a földön több ember az életéért küzd. Hány ember veszítette el a gyerekét, szülőjét. 
Hány ember van teljesen egyedül, és nincs senki, aki gondját viselné. A sort folytathatni lehet, és ekkor derülni ki, hogy milyen áldásokkal teli életünk van. Okunk van dicsérni Őt éjjel-nappal, mert mi tudjuk, hogy ki a mi Szabadítónk, Megváltónk, Teremtőnk. 
De hadd kérdezzem meg: Azoknak az keresztényeknek, akik énekelve mentek az oroszlánok elé, nekik nem az Úr volt a Szabadítójuk? 
Nem Őt dicsérték teli torokkal?
De igen, Ő, mert úgy gondolták, hogy abban a nehéz helyzetben is van okuk dicsérni Őt. 
Más részből tudták, hogy Ő akkor is Szabadító, Neve dicséretre méltó, ha a körülöttük levő emberek mégsem azt hiszik.
Mi a helyzet velünk?
Megvan az okunk hálát adni. Sőt, nagyon sok okunk van dicsérni az Urat. Ha őszinték vagyunk, akkor észre tudjuk venni, hogy az életünket Isten a kezében tartja. 
Néha elfeledkezünk, hogy mennyi jót tesz velünk, de ez az ige által is emlékeztethetjük magunkat, hogy milyen gazdagok vagyunk.

A mai reggel ismét legyen a hálaadás napja az életünkben. Adjunk hálát a családunkért, gyerekünkért, házunkért, azért is hálát adhatunk, hogy van kezünk, lábunk. 
Fontos, hogy ne a rosszat lássuk meg az életünkben, hanem a jót. Ha ezt megtanuljuk, akkor minden próba, nehézség sokkal könnyebb lesz.  Ne feledjük el: Legyünk hálásak!

💥Reggeli dicséret🌹 - Amikor itt az ideje, hogy beszélj!

"De az Úr ezt mondta neki: Ki adott szájat az embernek? Ki tesz némává vagy süketté, látóvá vagy vakká? Talán nem én, az Úr?! Most azért csak menj: majd én segítségedre leszek a beszédben, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj!"
Mózes második könyve 4. fejezet 11-12. verse


Te szeretsz beszélni vagy énekelni? Vagy szeretsz másokat hallgatni? Vannak emberek, akiknek könnyebben megy, hogy kifejezzék magukat, és vannak, akik úgy érzik, hogy ügyetlenek ebben. Vannak, akik élvezik azt, ha beszélhetnek akár többszáz ember előtt, akik csak rájuk fognak figyelni, és vannak, akik pánikolnak, ha arra gondolnak, hogy tíz ember hallgatja majd őket. Vannak youtuberek, akik gondolkodás nélkül tudnak rizsázni akár húsz-harminc percen keresztül is (tényleg gondolkodás nélkül, ez tudható abból, hogy csak beszélnek, de alig mondanak valamit), és vannak, akik ritkán és nehezen szólalnak meg, és akkor is röviden, de amit mondanak, arra érdemes odafigyelni. A beszéd képessége nagy áldás - ugyanakkor, ha visszaélünk vele, nagy csapás is lehet.

Mózes, akihez Isten fent idézett szavai szóltak, a nehéz beszédű emberek közé tartozott. Nem is csoda, hiszen ez előtt az esemény előtt negyven éven keresztül alig találkozott emberrel a saját családján kívül. Most pedig a fáraó elé kellett állnia, és átadnia neki Isten üzenetét! Rémisztő helyzetbe került! Képtelennek és alkalmatlannak látta magát a feladatra.

Nem érezted már magad hasonlóan, amikor arra vágytál, hogy a neked olyan nagy örömöt jelentő lelki tapasztalataidat, vagy Istennel szerzett élményeidet, vagy a neked reményt nyújtó ígéreteit megoszd másokkal? Hányszor maradtál inkább csöndben, mert attól féltél, hogy ki fognak nevetni, vagy nem fognak megérteni?

Nos, ha voltál már ebben a helyzetben, akkor Isten ígérete neked is szól! Ha őszinte a szándékod, akkor kérd Istent, hogy segítsen, aztán gondold végig, hogyan tudod egyszerű szavakkal, érthetően és röviden megfogalmazni azt, amit el szeretnél mondani, és mondd el! Gondolj arra, hogy embereknek ez akár az életet is jelentheti, ahogyan ez Mózes esetében is történt! Téged is ugyanaz a Valaki tud látóvá és hallóvá tenni, hogy meglásd és megértsd, hogy a körülötted élőknek mire van szükségük, aki Mózest azzá tette; és neked is ő adott szájat, és ő tud megtanítani beszélni, ahogy ez vele is történt.

Tehát ne félj, hanem mondd el, amit Isten rád bízott! De előtte bizonyosodj meg arról, hogy tényleg ő bízta rád!

(Simon Csaba)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Róma 15:13 
,,A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

2. Timóteus 4:17

,,De az Úr mellém állt, és megerősített, hogy elvégezzem az ige hirdetését, és a pogányok valamennyien meghallják azt. Azután megszabadultam az oroszlán torkából.,,

💥Egy Csoda Minden Nap💥 - MIÉRT IS PANASZKODNÁL?

Üdvözöllek Testvérem,

„Miért csüggedsz el lelkem és nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én neki az ő orcájának szabadításáért. Istenem! Elcsügged bennem az én lelkem; azért emlékezem reád a Jordán és Hermon földjéről, a Miczár hegyéről.”
(Lásd Zsoltárok 42,6-7)


Talán te is olyan vagy, mint én: Gyakran tesszük fel Istennek azt a kérdést, hogy „miért?”.
  • Miért történt ez velem?
  • Miért ez a betegség?
  • Miért ez a szenvedés?
  • Miért ez a megpróbáltatás?
  • Miért ez a magány?
Úgy gondolom, jogosak ezek a becsületes és őszinte kérdések Isten előtt. Szenvedünk és tudni akarjuk okát.

Gyakran azonban Isten nem ad kimerítő választ, ilyenkor csüggedten és lehangoltan magunkban őrlődünk kérdéseinkkel.

Maga Dávid írta: „Miért csüggedsz el lelkem, miért nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én neki, az én szabadítómnak és Istenemnek.” (Zsoltárok 43,5)

Amikor a lélek levert, az külsőleg is megnyilvánul: Panaszok, siralmak, mint például: „Nem vagyok boldog, életem mit sem ér, minek is éljek tovább?” Ám jegyezd meg jól: 
A probléma nem oldódik meg azzal, hogy keseregsz. Ellenkezőleg, csak kilátástalanabbá válik.

Íme, egy szentírási rész, remélem, annyira bátorítani fog téged, mint engem bátorít:
  „Őrhelyemre állok, és megállok a bástyán, és vigyázok, hogy lássam, mit szól hozzám, és mit feleljek én panaszom dolgában. És felelt nekem az Úr, és mondta: Írd fel e látomást, és vésd táblákra, hogy könnyen olvasható legyen. Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha késik is, bízzál benne; mert eljön, el fog jönni, nem marad el!”
(Lásd Habakuk 2,1-3)

Isten azt válaszolja panaszodra, hogy ígéretei biztosak…! És ha az Úr valamit megígért, az minden kétségen kívül megvalósul. Amint Sando írta nekem: „Felhagyok a panasszal, mert Istenem mindent kezében tart.”

Köszönöm, hogy vagy!


💥Örömteli Bátorító :)

Sokszor hallottam is, meg jó néhányszor odaírtam a születésnapi köszöntés végére.
 Zsoltár 37:4 „Gyönyörködj az Úrban, és megadja neked szíved kéréseit!” 
De mit jelent „gyönyörködni az Úrban”? 


Ma reggel elgondolkodtam ezen, és eszembe jutott egy kedves ismerősöm, akinek kisfia született pár hete. Ilyeneket mond: „Nem győzünk gyönyörködni benne! 
Azok a formás kis talpacskák, pici ujjak, reggeltől estig tudnánk találni valamit, ami olyan melegséggel tölt el. Tényleg nem fáradunk el gyönyörködni benne!”
Vajon én tudok-e „gyönyörködni” az én drága Jézusomban?
A hegyen elmondott szavaiban?
A gyöngéd szeretetében, ahogy a vérfolyásos asszonnyal vagy a bűnös nővel beszélt?
Rá tudok-e csodálkozni a Nikodémussal való – lényegre törő – beszélgetésére?
Elképzeltem-e milyen volt a megdicsőülés hegyén?
Átéreztem-e fájdalmát, amikor Jeruzsálem felett sírt.
Belenéztem-e könnyes szemébe, amikor halála előtt imádkozott értem?
Van egy törvényszerűség. Egyszerre, egy időben nem lehet sírni és nevetni. 
Nem lehet valakiről kedves és durva szavakat mondani. Nem lehet a terheket egy időben letenni is, meg cipelni is.
Nem lehet Jézust szemlélve összeroskadni a teher alatt.
Ha elkezded Őt figyelni, elkezdesz Benne „gyönyörködni”, érdekes módon valahogy a próbák is, a gondok is mintha törpülni kezdenének. Az Ő közelségében, az együtt érző arcát figyelve békesség költözik szívedbe. Ma is szól.
Olyan gondolatokat ad, hogy megoldódnak összegubancolódott terheid. Mintha liften emelkednél.
A Vele töltött idő, a benne való gyönyörködés felemel.
És hogy ez a gyakorlatban hogyan néz ki? Nagyon egyszerű. Ne akard mindenáron egyedül megoldani, végig kínlódni, kierőszakolni, amit szeretnél, amire úgy érzed, szükséged van, hanem mindenekelőtt ülj le. Vedd elő Bibliádat és beszéld meg Vele gondodat. Kérdezd meg Tőle, Ő most mit tenne? 
És figyelj Rá.
Nézz mélyen a szemébe. Ne ugorj fel két perc után, hisz Ő még el sem mondta a válaszát, csak te közölted vele a listádat. Ha hagysz rá időt, szívedben az összekuszálódott szálak is a helyükre kerülnek.
„Gyönyörködjél az Úrban, és megadja neked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra utadat, és bízzál, benne, majd Ő teljesíti. Felhozza igazságodat, mint a világosságot, és jogodat, miként a delet.”
Zsoltárok 37,4-6.

Legyen örömteli napod :)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 42:12.
,,Miért csüggedsz el, lelkem, és miért nyugtalankodsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, az én szabadítómnak és Istenemnek!,, (Károli rev.)

2021. november 11., csütörtök

💥Van Erőm💥

Gondolkodtál már azon, hogy milyen szép lenne az élet, ha nem lennének harcok a világon? 
Nem csak háborúkra gondolok, hanem a betegség, fájdalom, szomorúság elleni harcra.
Milyen jó lenne egy hely, ahol ezek a dolgok nem lennének.
A földi létünk során olykor készek vagyunk feladni az életünket. Isten azonban elegendő erőt ad a hétköznapokhoz, hiszen sohasem fogunk annál nehezebb problémát kapni, mint amekkorát képesek vagyunk elhordozni.
A földön nagyon sok szép hely van, amiket meglátva eláll a lélegzetünk, de gondoljunk csak bele, hogy milyen csodás lehet az a hely, amelyet Isten készít számunkra.
Ha azt tekintsünk, hogy a képzeletünknek nincsen határa, akkor gondoljunk bele, hogy Isten még a legnagyobb, legszebb álmainkat is túl tudja szárnyalni.
Ezentúl minden reggel bátran, boldogan indulhatunk munkába, iskolába, bevásárolni vagy kirándulni, mert tudni fogjuk, hogy van egy hely, ahol minden perc Isten dicsőségében lesz teljes. 
Ahhoz, hogy majd Isten kegyelméből együtt legyünk ezen a helyen, csupán szeretnünk kell őt és egymást.
❣️Sokszor beszéltünk már a szeretetről, de itt az ideje örökre megjegyezni, hogy az élet forrása nem más, mint a szeretet átadása. Azzal, hogy megtartjuk magunknak a szeretetet, nem fogunk előre jutni, de ha már megpróbáljuk tovább adni, akkor valami egészen csodás, különleges, áldott dolog fog történni az életünkben.
Ne feledjük: Harcold meg a hit nemes harcát, mert van egy hely a számodra❣️


💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. 
Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.) 
Egy folyó ágai örvendeztetik Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait. 
Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. 
Népek háborognak, országok inognak, ha az Úr mennydörög, megretten a föld. 
A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.) 
Jöjjetek, lássátok az Úr tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön. 
Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. 
Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! 
Magasztalnak a népek, magasztal a föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)”
‭‭Zsoltárok‬ ‭46:2-12‬ ‭

💥Van Erőm💥
A történelem során hányan adták fel a harcot, amikor kilátástalan helyzettel néztek szembe az emberek. Amikor nem látták a napot, pedig a felhők felett ragyogott.
Érezted e azt, hogy sokkal nagyobb a nehézséged, mint amennyi erőd van hozzá?
A Bibliában is az Isten emberei közül sokan határozták el, hogy feladják, de valahogy sosem sikerült, mert ott volt valaki. Ez a valaki szólt Illéshez is, amikor azt érezte, hogy megrendült, elfogyott az ereje ahhoz, hogy feltekintsen, és előre nézzem.
Ez a valaki ezt mondta: „Kelj fel, egyél; mert erőd felett való utad van.”(1Kir 19,7)
Isten érkezik. Nem tudjuk hogyan, mikor, hol, de egy dolgot tudok, hogy sosem késik.
Lehet, hogy csend van körülötted, de belül valami tombol a lelkedben. 
A csendben lehet meghallani Isten hangját.
Ha sok a terhed, lehet, hogy nincs erőd elkezdeni egy újabb harcot, de van térded. 
Harcolni a leghatalmasabb fegyverrel, mégpedig az imával, és általa Istennel.
Illés az Úr nagy prófétája megfeledkezett erről, és lefeküdt a porba. Isten nem nézte tétlenül, és ha nem kérte Illés a segítségét, akkor Ő jelent meg és emelte fel a porból. Erőt adott az erőtlenségben, reményt a kilátástalan élethelyzetekben, és gyógyulást a betegségből.
Ugyan így ma is. Ha nem harcolunk imával, akkor Isten igéjével szeretne támogatni, erősíteni bennünket, sőt táplálni a lelkünket.
Ha a történet végét elolvassuk, akkor ezt követően Illés 40 nap és 40 éjjel bátran ment előre. 
Nem nézte az akadályokat, mert a csendben meghallotta Isten hangját.
Ez történik akkor, amikor erőt ad az Isten.
Engedd, hogy Isten vívja harcaidat.

💥Van Erőm💥

Gyakran érnek fájdalmak életünk folyamán. Ezek a sebek sokáig ott maradnak szívünk elrejtett szegleteiben. Olykor vágyunk megszabadulni azoktól a sérelmektől, amelyek pofoncsapásként értek bennünket.Az emberiség több ezer éves útját tekintve, hányszor érték el ezek a mély sebek Istent is?
Hányszor sebeztük meg saját magunk Őt?
Igazán felemelő dolgot tesz a próféta. Tisztán látja, hogy mit követett el a nép Istennel szemben. 
Nem magyarázkodik. Ugyanakkor nem szeretné, hogy Isten örökre elvesse népét, ezért emlékezteti az Ábrahámmal kötött szövetségre. Segélykérés hangzik el.
Három pontban foglalnám össze a leírtakat:
Lásd tisztán az erősségeidet, gyengeségeidet, a jó cselekedetek és a bűnöket.
Soha ne feledd el, hogy Isten örök szövetségre hívott el téged, és az irántad érzett szeretete évezredek távlatával sem fog változni.
Hívd segítségül: „Tekints le rám, Uram!”
„Tekints le rám…” Lehet, hogy éppen a családodnak van szüksége Isten szabadítására. 
Lehet, hogy csak a szívből jövő hálaadásodért van szükséged az Úr jelenlétére, hogy eltudd mondani: Köszönöm!
Valamikor régen létezett egy olyan mesterség, amely törött cserépedényekkel foglalkozott. 
A törött részeket arannyal illesztették össze, így az adott edény sokkal értékesebb lett.
Mindaz, amit az évek során már megtapasztaltál előbb-utóbb a javadra fog szolgálni.
Ézsaiás próféta hasonlatával élve mondhatom, hogy Isten soha nem formált hibás cserépedényt, mindig a legszebb, legtökéletesebb munkára törekedett, épp olyanra, amilyen te is vagy.

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Ászáf tanítókölteménye. Miért vetettél el, Istenem, oly régóta, miért lángol haragod legelőd nyája ellen? Gondolj gyülekezetedre, amelyet hajdan létrehoztál, örökségedre, a törzsre, amelyet megváltottál, a Sion hegyére, amelyen laktál! De Isten a királyom kezdettől fogva, aki szabadító tetteket vitt véghez a földön.”‭‭ Zsoltárok‬ ‭74:1-2, 12‬


„Hogyne aggódnánk! Minden okunk megvan rá!” – ez a kijelentés talán pont egy filippibeli ember szájából is elhangzódhatott volna. Ebben a csodás igeversben Pál apostol megoldást kínál. 
Ez a megoldás nem más, mint az imádság.
Hatalmas Istenünk van, és bizonyára ezt már sokszor megtapasztaltuk életünk folyamán. Semmi sem túl nagy ahhoz, hogy Isten számára elérhetetlen, lehetetlen volna. Semmi sem túl kicsi ahhoz, hogy Isten atyai gondoskodással, szeretettel ne törődne vele.
Gyerekkorunkban a mindennapokhoz tartozott egy kis karcolás, horzsolás, később a csalódások és a győzelmek. Öröm volt minden egyes csekély problémával, diadallal a szüleinkhez szaladni. 
Pontosan ugyanígy vihetünk bármit Isten elé, és biztosak lehetünk abban hogy ő mély érdeklődéssel és féltő gondoskodással fog várni bennünket.
Felemelő érzés, amikor imáink szemünk láttára teljesednek be az életünkben. 
Ezért nem szabad abba hagynunk az imádkozás nagyszerű lehetőségét.
Imádkozhatunk bocsánatért a múltért, azokért a dolgokért, amelyekre a jelenben szükségünk van, és segítségért és útmutatásért a jövőre nézve. Elvihetjük saját múltunkat, jelenünket és jövőnket Isten jelenlétébe. Imádkozhatunk másokért. Isten gondjaira bízhatjuk azokat a közeli és távoli embereket, akik az emlékeinkben és a szívünkben vannak.
Ezeket olvasva talán egészen másképp hangzana a következő kijelentés: „Hogyne aggódnánk! 
Minden okunk megvan rá! 
De aggódásunk a Hatalmas Istenünk tenyerébe tehetjük le.”

💥Reggeli dicséret🌹 - Ismerős fájdalom

,,Az Úr pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam segélykiáltásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. El is megyek, hogy kimentsem őket Egyiptom kezéből, és elvigyem őket arról a földről egy jó és tágas földre, tejjel és mézzel folyó földre: a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és a jebúszi nép helyére.,, 
Mózes második könyve 3:7-8


430 év. Eleinte nem is volt olyan rossz, mindig volt mit enni, egy virágzó országban laktak, generációk generációkat követtek, a kor legjobb iskoláiban tanultak, felelős tisztségeket láttak el, aztán valahogy, mint béka a főzővízben, a helyzet a lehető legrosszabbra fordult. József még a fáraó utáni második ember volt, mostanra még jóindulattal se lehet azt mondani, hogy hátulról másodikak a sorban. Rabszolgák, de abból legrosszabbik fajta. Ostorral verik őket, és azokat az épületeket építik, melyeket még talán ükapáik és óapáik terveztek az egyiptomiaknak. 
De a két ostorcsapás között, korgó gyomorral elsuttogott imákat Isten jól hallotta, és megesett a szíve a népen.

Nem ez az otthonuk, soha nem is volt az. Valahol keletre, valahol a pusztaságon túl vár az úgynevezett "tejjel és mézzel folyó" föld. Az ígéret földje. Kánaán! Az ükapák az esti tűz mellett ülve mindig erről a földről beszéltek, amit Isten megígért Ábrahámnak. De régen is volt már! 
Ükapáról dédapára, dédapáról nagyapára öröklődött a történet, nem mintha bármi jele volna a változásnak. 
Minden csak egyre rosszabb, nincs tej, méz sincs, az a kis kenyér, ami van, azt is fájó tagokkal veszik magukhoz, mintha bűn lenne az evés, bűn lenne az élet...

De a megoldás általában így jön, nem? Hosszú ideig semmi, és aztán hirtelen minden jóra fordul. 
Nem csak a tündérmesékben történnek varázsütésre a dolgok, de a történelemben is. 
Isten maga tesz a helyzet megoldásáért. Nem küld megoldást, ez drasztikusabb közbelépést igényel. 
Ő maga indul a népe megmentésére! Kivezeti őket a rabszolgaságból a pusztaságba, a pusztaságból az igéret földjére, de mindezt úgy, hogy egy percre sem hagyja őket magára.

Mert valójában 430 éven keresztül egyetlen percre se vette le róluk a szemét. 
Ott volt minden szenvedővel, mert ismeri a fájdalmukat. De nem csak az övéket. A mieinket is.

(Ömböli Krisztián)

💥Biblia💥

 Mózes V. könyve 33. rész 27.,
,💞Hajlék az örökkévaló Isten, alant vannak örökkévaló karjai; elűzi előled az ellenséget, és ezt mondja: Pusztítsd!,,


💥A Nap Igéje💥

Jelenések 4:11
"Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett" (Új ford.)


2021. november 10., szerda

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:


„Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. Ismerek egy embert Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt elragadtatott a harmadik égig – hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak Isten tudja. 
Én tudom, hogy az az ember – hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak az Isten tudja – elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket ember el nem mondhat. Ezzel az emberrel dicsekszem, nem pedig önmagammal; hacsak az erőtlenségeimmel nem. 
Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall, még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. 
Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. D
e ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.”
‭‭2Korinthus‬ ‭12:1-10‬ ‭

💥Van Erőm💥


Bizonyára előfordult a te életedben is, hogy reggel Istennel kezdted a napot. Mély odaadással elhatároztad, hogy ezen a napon arra fogsz törekedni, hogy Isten csodás útján maradj, szeretetben meggyökerezve. Ezt követően elegendő volt egy szó, egy gesztus, egy esemény, hogy az egész elszántságod elillanjon, és ha sikerült is visszatérned a jó útra, ott maradt benned némi frusztráltság a történtek miatt.Ebben a csodás igerészben három szónak mély mondanivalója van.
Az első szó a „lakjék”, más fordításban „tartózkodjék”. Az az érdekes, hogy ez a szó nem egy rövid futólátogatásra utal. Vagyis, ne csak egy napig legyen a szíved vendége Jézus Krisztus, hanem ez a szó azt üzeni, hogy tartósan, hosszú ideig maradjon nálad. Jézus nem csak a reggeli kávé elfogyasztásáig szeretne életed részese lenni, amikor éppen a Bibliát olvasod, hanem ott szeretne lenni melletted a munkahelyeden, az úton vagy éppen a ház másik szobájában, ahol tevékenykedsz. 
Ha befogadod a szívedbe, Ő sose fog elhagyni.
A másik két szó a „meggyökerezve” és „megalapozva”. Pál két képpel szemlélteti azt, hogy Krisztus hit által, a szeretetbe kapaszkodva legyen életünk része. Az első szó arra utal, hogy amilyen mélyen van a földben egy gyökér, olyan szilárdan higgyünk Krisztusban. A második szó is hasonló, miszerint az életünk alapja legyen Krisztus, mint ahogy egy épületnél is nélkülözhetetlen egy jó alap.
„Kérem, hogy mélyen gyökerezzetek bele az isteni szeretetbe, és egész életetek erre épüljön.”
(Efézus 3,17 EFO)

💥Reggeli dicséret🌹 - A Lélek sóhajtása

„Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.”
Pál apostol Rómaiakhoz írt levele 8.26


Isten legnagyobb ajándéka az ember számára: önmaga. Odaadta magát Fiában, Jézus Krisztusban, és odaadta magát Lelkében is. Lelkének jelenléte, bennünk való munkálkodása mindent jelent számunkra: életet, szeretetet, bölcsességet, erőt, reménységet, vigasztalást. A Lélek ajándéka nélkül nem létezne valódi változás, új szív, újjászületés. Isten általa munkálja bennünk „az akarást és a cselekvést” (Filippi 2.13). 
Sőt még arra sem vagyunk készek önmagunkban, hogy felismerjük valódi szükségleteinket, és azokért könyörögjünk. Isten Lelke még ezen a ponton is fontos szerepet játszik. Nem helyettünk imádkozik, hanem mibennünk sóhajtozik, szavakkal ki nem mondott könyörgésekkel. A Lélek késztetésére nekünk kell kimondani az Isten akarata szerinti kéréseket.

Éppen ezért fontos, hogy imádságainkban helye legyen a csöndnek és figyelésnek, amikor meghalljuk a halk és szelíd hangot, a csendes figyelmeztetéseket, feddéseket és késztetéseket. 
Ha ezt tesszük, akkor Isten olyan kérésekre vezet el, melyeken magunk is csodálkozunk, s olyan utakon vezet, melyek messze meghaladják elképzeléseinket.

Támaszkodjunk tehát sokkal nagyobb mértékben Isten Lelkére a könyörgésünkben!

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

💥Egy Csoda Minden Nap💥 - MIÉRT IS CSÜGGEDNÉL?

Üdvözöllek Testvérem,

Mától kezdve egy héten át a 42. Zsoltár 6. és 7. versébe tekintünk majd be. 
Meg fogjuk látni, miként nézzünk szembe a csüggedéssel, és milyen haditervvel lát el minket a Szentírás, hogy kimásszunk belőle.

„Miért csüggedsz el lelkem és nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én neki az ő orcájának szabadításáért. Istenem! Elcsügged bennem az én lelkem; azért emlékezem reád a Jordán és Hermon földjéről, a Miczár hegyéről.” (Lásd Zsoltárok 42,6-7)

Ez a szentírási rész, csakúgy mint mindegyikünkben, bennem is felvet egy kérdést: „Miért csüggedsz el lelkem…?” Szakíts időt arra, hogy elgondolkozz rajta, és megválaszolj erre a kérdésre…!

Jól tesszük, ha odafigyelünk, hol is járnak gondolataink. Jómagam rendszeresen figyelek rá.
Jó távolságot tartani saját gondolatmenetünktől, és feltenni magunknak a kérdést: Miért gondolom így? Tényleg helyesen gondolom?

A Szentírás így szól hozzánk: „Gondoljátok meg azért, hogy ő ily ellene való támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy el ne csüggedjetek lelkeitekben elalélván!” (Lásd Zsidók 12,3)

Ne hagyd, hogy a csüggedés befészkelje magát lelkedbe! Jézus mindent elviselt, még a csüggedést is, hogy ma legyőzzük a csüggedés kísértését, s ne adjuk fel a harcot.
Amikor az élet elkedvetlenít, Isten így szól hozzád: „Bátorság”…!

„Bátorság”…! Ugyanezt a szót intézte hozzám valaki, amikor egy magas hegyet próbáltam megmászni; s ez a szó segített, hogy előrehaladjak.

A mai napon, ha esetleg senki más nem mondaná, akkor én szeretném mondani neked, Testvérem: Bátorság! Menj előre, tarts ki, érj célba…! BÁTORSÁG…!


💥Örömteli mindennapok💥

,,Legyetek erősek és bátrak mind, akik az Örökkévalóban bíztok!,, -Zsoltárok 31,24


Erő és bátorság a mindennapi kihívásokkal szemben ,amit az Istenben való teljes bizalom adhat.
Nincs semmi más, ami isteni erőt és bátorságot adhatna.
Isten elvárja, hogy bízz benne, mert akik benne bíznak, azokat felruházza az Ő erejével.
Azokat áldja meg, akik tőle függenek és alárendelik magukat neki.
De akik az Örökkévalóra várnak, akik benne bíznak, új erőre kapnak,,..Ézsa.40,31

Dávid felsorolja mennyi jót tett vele az Úr,ezt veled is megteszi ,ha teljes bizalommal vagy felé.
Istenem, mennyi áldást tartogatsz azoknak, akik félnek és tisztelnek téged!
Mennyi jót tettél azokkal, akik bíznak benned!
Mindenki szeme láttára megáldottad őket!
Elrejted őket jelenléted titkos helyén a gonoszok tervei elől.
Sátorodban megvéded az igazakat gyűlölőik támadásaitól.
Áldott az Örökkévaló!
Megmutatta, mennyire szeret, mikor olyan voltam, mint egy ostromlott város!(31,19-21)

Uram, csak Benned bízom,tudom,hogy megadod a szükséges erőt és bátorságot.Te vagy az én menedékem ,erőm és mindenem.Köszönöm, hogy szeretsz és soha nem hagysz el.Ámen!

Legyen örömteli napod :)
Forrás:

💥Van Erőm💥

Az ősz közeledtével természetessé válik számunkra az a tény, hogy nem mindig süt a nap. 
A falevelek elkezdenek gyönyörű színekben pompázni, majd egy őszi szellő kíséretében lehullanak a földre. Nem marad más hátra, mint csupasz ágak, borús egek, hideg szelek, meg a sűrű köd, amely reggelente beborítja a tájat.És ez még csak a minket körülvevő világ, de nem a halál árnyékának a völgye.
Nem szeretnék különösen kitérni arra, hogy milyen hely az a bizony halál árnyékának a völgye, maradjunk annál a kifejezésnél, hogy a legsötétebb hely, ahol igazi veszély vár.
Ha figyelmesen elolvassuk a zsoltárt, ennél a versnél történik valami. 
A zsoltáros abbahagyja azt, hogy az Úrról beszél, és az Úrral kezd beszélni.
Mert amikor minden rendben van, akkor bátran tudunk beszélni arról, hogy mit is jelent számunkra Isten, hogy ki ő az életükben. Azonban, ha a veszélyhez közeledünk, vagy a veszély közeledik hozzánk, akkor egyszerre minden megváltozik. Igazán szükségünk lesz az Úrra.

„Mert te velem vagy, Uram.” A legsötétebb órában és a legpróbálóbb helyzetekben Isten közel van.
Ezt a csodát élheti át a hétköznapi ember. Amikor bizonytalan talajra lépünk rá, akkor megváltozik a kapcsolatunk Istennel. Az Istenről való beszélés átváltozik az Istennel való beszélgetésre.
„Mert a te szereteted kísér életem minden napján, Uram!” – akkor is, amikor süt a nap vagy éppen havazik; akkor is, amikor fogalmunk sincs arról, hogy kik is vagyunk valójában; akkor is, amikor elesünk, de már nincs erőnk felállni. Ott vár a kinyújtott kéz!

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsidók 9:11,12
,,Krisztus pedig megjelenvén, mint a jövendő javaknak főpapja, a nagyobb és tökéletesebb, nem kézzel csinált, azaz nem e világból való sátoron keresztül,
És nem bakok és tulkok vére által, hanem az ő tulajdon vére által, ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve.,,


💥A Nap Igéje💥

Máté 5:14
,,Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.,,



2021. november 9., kedd

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

Ó, Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld. Így nézek rád a szentélyben, hogy lássam hatalmadat és dicsőségedet. Mert szereteted az életnél is jobb, ajkam téged dicsőít. 
Ezért téged áldalak, amíg élek, nevedet imádva emelem föl kezem. 
Mintha zsíros falatokkal laktam volna jól, úgy ujjong az ajkam, és dicsér a szám. Fekvőhelyemen is rád gondolok, minden őrváltáskor rólad elmélkedem. 
Mert te voltál a segítségem, szárnyad árnyékában ujjongok. Ragaszkodik hozzád lelkem, jobboddal támogatsz engem. 
De akik pusztulásomra törnek, a föld mélyébe kerülnek. Kardélre hányják őket, sakálok eledelévé lesznek. De a király örül Isten előtt. Dicséretet mondanak, akik rá esküsznek, a hazugok szája azonban bezárul.”‭‭Zsoltárok‬ ‭63:2-12‬ ‭


Rohanunk, szaladunk, dolgozunk és hosszasan lehetne sorolni, hogy egy nap alatt mennyi mindent teszünk. Olykor úgy érezzük, hogy nincs időnk semmire. Este fáradtan fekszünk le, és megfeledkezünk hálát adni.
A pihenést akkor tudjuk leginkább értékelni, amikor nincs elegendő időnk semmire, mert túl elfoglaltak vagyunk. Hálát is csak akkor adunk, amikor valami nem működik jól az életünkben. Ekkor eszünkbe jutnak a "szép idők".
Nem szeretnék senkit sem elkeseríteni, de ha elgondolkodunk, akkor észre fogjuk venni, hogy ebben a percben a földön több ember az életéért küzd. Hány ember veszítette el a gyerekét, szülőjét. 
Hány ember van teljesen egyedül, és nincs senki, aki gondját viselné. A sort folytathatni lehet, és ekkor derülni ki, hogy milyen áldásokkal teli életünk van. Okunk van dicsérni Őt éjjel-nappal, mert mi tudjuk, hogy ki a mi Szabadítónk, Megváltónk, Teremtőnk. 
De hadd kérdezzem meg: Azoknak az keresztényeknek, akik énekelve mentek az oroszlánok elé, nekik nem az Úr volt a Szabadítójuk?
Nem Őt dicsérték teli torokkal?
De igen, Ő, mert úgy gondolták, hogy abban a nehéz helyzetben is van okuk dicsérni Őt. 
Más részből tudták, hogy Ő akkor is Szabadító, Neve dicséretre méltó, ha a körülöttük levő emberek mégsem azt hiszik.

💥Van Erőm💥

Az új lehetőség hangja csendül fel ma is.Ha egészségügyi problémákkal küszködtünk, akkor egy idő eltelte után visszavár bennünket a háziorvosunk. Ha nem tartottuk be az előírtakat, azt hamar észre tudja venni. Általában ilyen mondatok szoktak elhangzani: „Ha helyesen betartotta volna az előírtakat, akkor már valószínű, hogy nem rendelkezne semmilyen problémával.”
Valami hasonló történik ebben a levélben is, hisz az első levélben Pál hangneme szeretetteljes és kedves. Most meg szinte parancsolóan inti türelemre a társaságot, hogy türelemmel éljék meg életük minden napján. Várják Jézust, de úgy, mintha ez a nap lenne az a bizonyos nap.
Ez a mai nap is egy lehetőség, hogy a megfáradt lelkünk újra erőre kapjon.
Lehetőség arra, hogy megismerjük a hűséges Urat, aki soha nem fog elküldeni bennünket. 
Elítélés helyett, gyógyító kezével szeretne támogatni.
Ez a nap egy új lehetőség, hogy úgy élj, ahogyan Isten elvárja tőled. A következő már nem biztos.
Isten megadja az erőt ahhoz, hogy másokat támogathass, de ahhoz is, hogy magad is erőre kapj. Megáldja életedet, hogy áldás lehess a körülötted levő emberek számára. 
Felemel, hogy másokat tudj felemelni. Értéknek nevez téged, hogy ezt az értéket képviseld, szívedbe zárd. Meggyógyít, hogy a gyógyulásod bizonyság legyen azok számára, akik elindultak a gyógyulás útján Hozzá.
Távolinak érzed magadtól mindezeket? 
A hűséges Isten soha sincs távol tőled. Életed minden kis részletét pontosan ismeri. Vár téged!



💥Reggeli dicséret🌹 - Gondolkodjunk a vágyakról

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam.”
Jeremiás könyve 29.fejezet 11-13.vers


Te milyen jövőt látsz magad előtt? Mit szeretnél csinálni? Hova szeretnél eljutni az életedben? Mik a vágyaid? Igen, a vágyaid…. Érdekes szó ez egyébként: vágy. Mikor szoktuk ezt használni? Legtöbbször egy szerelmi kapcsolatban találkozhatunk azzal, hogy egyik fél vágyik a másik után és nagyjából itt be is zárul a kör és a szó további előfordulási lehetőségei megszűnnek, de valójában nem így van.

Azt gondolom, hogy minden embernek eljön az a pont az életében, amikor felteszi magának a nagy kérdést: mit akarok az életben és ki vagyok? Mindannyian keressük a válaszokat, de csak kevesen találják meg és miért?- mert a válasz gyakran nem találkozik azzal, amit éppen élünk. A napokban olvastam egy cikket, amelynek ez volt a címe: Okozz csalódást! Kicsit bicskanyitogató cím ez, ugye? A cikket elolvasva viszont nyugtáznom kellett, hogy szükség volt erre a címre, mert ha csak annyit olvas az ember, hogy „Légy önmagad!”, akkor meg sem nyitja az írást, hiszen az ilyen témával már a padlás tele van. De az, hogy „Okozz csalódást!” már eléggé figyelemfelkeltő.

Annyi mintával találkozunk az életünk során: családból jött szokásokkal, „azért, mert más is így csinálja” mondatokkal és a személyes kedvenc „ne okozz csalódást, tehát maradj ott, ahol vagy”. Nem hiszem, hogy Isten terve ez lenne!

Abban hiszek, hogy a szívem egy iránytű. Megmutatja az utat. Mutatja, hogy hol lenne boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott, sikeres, hogy hol lenne önmaga. A szívem az élettől dobog, attól az élettől, amit Istentől kapok minden egyes nap. Azt mondja a fenti szöveg, hogy „jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok”. Hiszek abban, hogy Isten ismeri a vágyaimat. Ismeri azt, hogy most hol vagyok és hogy hova vágyok. A vágyaim nem valami idegen érzések sorozata, hanem belőlem fakadnak és abból, hogy Isten reményteljes jövőt szán nekem. Ha az utamon vagyok, akkor látom a miért-et, látom a reményt, látom a jót és tudok küzdeni. Csak gondold végig ma, hogy mire vágysz és hallgass a szívedre, mert onnan indul ki az élet!

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

„Az Úr minden ösvénye szeretet és hűség azoknak, akik megtartják szövetségégt és intelmeit.”
Zsolt 25,10

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

János 6:47
,,Bizony, bizony mondom néktek: A ki én bennem hisz, örök élete van annak.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

2Korinthus 13:11
,,Végezetre, atyámfiai, legyetek jó egészségben, épüljetek, vígasztalódjatok, egy értelemben legyetek, békességben éljetek; és szeretetnek és békességnek Istene lészen veletek.,,


💥Reggeli dicséret🌹 - Hol volt, hol nem volt...

„Aki jóra törekszik, jóakaratot szerez, de eljön a rossz arra, aki azt hajhássza.” 
Példabeszédek könyve 11:27

Igen, ilyen csak a mesékben létezik…
De hadd áruljak el neked egy titkot, Kedves Olvasó! A mesék igazat beszélnek.

Személy szerint nagyon szeretem és igazi kincsnek tartom a népmeséket. Évszázadokon, évezredeken átívelő bölcsességet őriznek, és ismertetnek meg vele gyermeket és felnőttet egyaránt. Segítséget nyújtanak szorongások leküzdésében, útkeresésben, az életben való eligazodásban, veszteségek vagy más megélt események feldolgozásában. Reményt adnak a küzdelmekben, amikor magunktól nem vagyunk képesek túllátni a felénk tornyosuló problémán.

Egy olyan világot tárnak elénk, ahol a legkisebből, legszegényebből is lehet győztes, és mindig akadnak útközben segítőtársak – ahogy ellenségek is. Működik bennük az az egyszerű törvényszerűség, amiről a fenti igénk is beszél: jó tett helyébe jót várj, és a gonosz cselekedeteknek előbb-utóbb meglesz a következménye. Biztosítanak arról, hogy minden bajból van kimenekedés, és a végén mindig a Jó győz. Történjenek akármilyen fordulatok, kerüljön bármilyen veszedelembe a szegény ember legkisebb fia vagy leánya, a végére minden jóra fordul.

És igazából a Biblia is erről beszél. Évezredes bölcsességet szeretne Veled megismertetni.
Egy utazásra hív, melynek során próbákat és nehézségeket kell kiállnod, de sosem maradsz segítség nélkül. Bemutatja Istent, az igazi Segítőt, az egyetlen Reményünket, aki a kereszten legyőzte értünk az ördögöt. És a történet vége biztos, minden jóra fordul.

Úgyhogy a „jó tett helyébe jót várj” nemcsak a mesékben létezik. Valóság, hisz a Bibliában olvashatod. Ismerd meg hát a Jót, Istent magát! Engedd, hogy megtapasztalhasd elfogadó, átformáló szeretetét, és törekedj arra, hogy ezt a jót képviseld a mindennapokban!

A történet vége pedig biztos. A Jóságé, Istené a győzelem!

(Szilvási-Csizmadia Andrea)


💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 136:26
,,Magasztaljátok az egek Istenét; mert örökkévaló az ő kegyelme!,,

2021. november 8., hétfő

Napi1Ige

,,💞Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk,, (Róma 5:8 RÚF)

💥Örömteli Bátorító :)

,,Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.,, 
Máté 11:29-30

Az elvárások tehert jelentenek. Néhányotok igát vett magára - nehéz terhet - a szüleitek, férjetek, feleségetek, gyermekeitek, főnökötök vagy tanáraitok elvárásait.
Legtöbben viszont olyan igát hordunk, amit mi magunk helyeztünk önmagunkra a megoldatlan bűntudat vagy az alaptalan elvárások miatt. Azt akarjuk bebizonyítani, hogy fontosak vagyunk.
Felveszünk magunkra nehéz terheket, amit Isten soha nem akart ránk helyezni, mindezt azért, hogy megmutassuk, hogy fontosak vagyunk, pedig Isten azt mondja, hogy mi enélkül is fontosak vagyunk. Azért teremtett minket, hogy vele legyünk, hogy betöltsünk egy egyedülálló küldetést az életünkben. 
Ez tesz minket fontossá, nem azok a dolgok amiket megteszünk (vagy nem teszünk meg).

Isten terhe az, hogy kövessük az ő tervét az életünkre nézve, és ha ezt megtesszük, a dolgok sokkal jobban fognak alakulni. Ha a saját utunkat akarjuk járni, faltól-falba ütközünk. Bizonyos értelemben, Isten azt mondja "Öltsd fel magadra az én céljaimat, tervemet az életeddel kapcsolatban."

Mennyire nehéz Isten terhe? Jézus azt mondja: "… és az én terhem könnyű." 
Te meg azt mondod: "De az én hívő életem nem könnyű. Az én hívő életem nehéz, olyan mint egy kötelesség, aminek meg kell felelnem."

Akkor lehet, hogy nem Isten akaratát követed az életedben. 
Lehet, hogy valami olyat csinálsz, amit Isten nem neked szánt. Nem tudom ennél egyszerűbben mondani: lehet, hogy van néhány dolog, amelyekről úgy gondolod, hogy Isten kért tőled, de valójában nem Ő kérte. A te öntudatod, maximalizmusod várja el ezeket.

Jézus nem azért jött, hogy nehézséget, hanem hogy áldást hozzon.

Azt mondom, hogy a keresztény életben nincsenek gondok? Nem, egyáltalán nem! 
Mindannyiunknak sok gondja lesz.
A hívő élet tele van nehézségekkel. A lényeg a következő: Isten akarata szerint élni könnyebb teher, mint az Ő akaratán kívül élni. 
Ha Isten akarata szerint és terve szerint éled az életed, az könnyebb, sokkal inkább pihentetőbb, élvezhetőbb teher, mint az, hogy az életedet a saját akaratod alapján éled.

Legyen örömteli napod :)

VALLOMÁS

Csak Te teheted a szívem
érzékennyé,
hogy fölfoghassam dolgaid
Uram,
mikor ember és sorsa
kiúttalan,
csak Te lehetsz ÚT egyedül.

Vékey Tamás -

,,Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.,, János Evangyélioma 14. fejezet 6. vers

2021. november 7., vasárnap

💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Tudjátok meg, testvéreim, hogy atyáink mindnyájan a felhő alatt voltak, és mindnyájan a tengeren mentek át, és mindnyájan megkeresztelkedtek Mózesre a felhőben és a tengerben. 
Mindnyájan ugyanazt a lelki eledelt ették, és mindnyájan ugyanazt a lelki italt itták, mert a lelki kősziklából ittak, amely velük ment. Az a kőszikla pedig Krisztus volt. 
De többségükben nem lelte kedvét az Isten, úgyhogy elhullottak a pusztában. 
Mindez példává lett a számunkra, hogy ne kívánjunk gonosz dolgokat, amint ők kívántak. 
Bálványimádók se legyetek, mint közülük némelyek, amint meg van írva: „Leült a nép enni és inni, majd mulatozni kezdtek.” 
De ne is paráználkodjunk, mint ahogy közülük némelyek paráználkodtak, és elestek egyetlen napon huszonháromezren. 
Krisztust se kísértsük, ahogyan közülük némelyek kísértették, és elpusztultak a kígyóktól. 
De ne is zúgolódjatok, mint ahogyan közülük némelyek zúgolódtak, és elveszítette őket a pusztító angyal. Mindez pedig példaképpen történt velük, és figyelmeztetésül íratott meg nekünk, akik az utolsó időkben élünk. Aki tehát azt gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék! 
Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.”‭‭
1Korinthus‬ ‭10:1-13‬ ‭


💥Van Erőm💥

Hívni, de nem akárkit. Hívni, de nem csak egy embert. Hívni, valakit, aki a világ Teremtője.
Ezt az igét olvasva elgondolkodtam azon, hogy naponta hányszor veszem fel a telefont, hogy egy személyt felhívjak. Sajnos, a szám lényeges eltér attól, ahányszor hívom segítségül hívom Istent.
Ma reggel egy történettel szeretnélek bátorítani: Egy férfi elhatározta, hogy nagy dolgot szeretne megvalósítani. Azonnal nekifogott a munkának, kutatott, telefonált, olvasott. 
Azt gondolta, hogy minden sikerülni fog, hisz jó úton halad. Egyik pillanatban észrevette, hogy egy lényeges engedély hiányzik, amit csak a fővárosban lehet megszerezni, egy nagyon befolyásos cégnél. Természetesen a férfi kérését azonnal visszautasították. A férfi elkeseredve, csüggedve elment az édesanyjához, aki ezt mondta neki: Fiam, biztos vagyok abban, hogy nagyon jól végezted a feladataidat, de imádkoztál a munkádért, hogy sikeres legyél? Segítségül hívtad Istent?
Merjük Rá bízni az életünket, betegséget, nehézséget, lelki problémákat, mert biztos kezekben vagyunk. Ő akkor is erőt tud adni számunkra, amikor emberileg azt mondjuk, hogy fel kell adnunk. 
Akkor is meg tud gyógyítani, amikor az orvosok lemondanak rólunk. Sőt, ha kell, akkor is segít cipelni a terheinket, amikor mi már nem lennénk képesek rá, ezért egyedül hordozza csendesen mellettünk.
Ezentúl, ha segítségre van szükséged, merj Hozzá fordulni, mert bátran mondhatom, hogy nem késlekedik. Lehet, mi nem fogunk mindent megérteni, hogy mi miért történik, de tudnunk kell, hogy Isten jót tartogat a számunkra, és nem fog adni annál nehezebb terhet, mint amit elbírunk.
Ezért a hatalmas ajándékokért legyen áldott az Ő Szent Neve.
Segít, ha szükség van Rá, és erőt ad, ha az emberi erőnk elfogy.



💥Egy Csoda Minden Nap💥

Gyakorold a szeretetet ....mert szeretni jó!

Biztosan tapasztaltad már,hogy amikor szeretsz valakit ,őszinte önzetlen szeretettel öleled át ,akkor egyidejüleg egy mélységes szeretet és öröm tölti el a szivedet .Egy jó érzés tölt el,a túláradó szeretet érzése.Mert amikor szeretetet adsz ,a te szíved is ,,újratöltődik,, szeretettel.
Ezt általában akkor tapasztaljuk meg ,amikor a gyerekeink iránti mélységes szeretet betölti a szívünket és átöleljük őket ,azzal a szeretettel ,amivel az Atya szereti a gyermekeit.
Isten,a mennyei Atyánk így szeret minket,sőt még jobban ,és vágyik rá,hogy átölelhessen szerető karjaival.
Engedd ,hogy szeressen és add tovább az Ő szeretetét .
Minél többet adsz a szeretetedből,annál több jön vissza hozzád .

Nem hiába mondja Jézus ,hogy szeressétek egymást ,ahogy én szerettelek,tiszta önzetlen szeretettel. Jézus nagyon szerette a gyermekeket és gyerekek is Őt .A gyermekek is megérzik hol van jelen az igazi szeretet .
A szeretet a legfontosabb dolog a világon,minden szeretet által lesz működőképes.
A hitünk is csak szeretet által működik,munkálkodik !-Gal.5,6-
Ahol nincs szeretet ,nincs élet !
Kezd el gyakorolni a szeretetet a családodban ,engedd ,hogy kiáradjon.Ha nincs gyermeked,keress valakit ,aki felé megteheted,szüleid,barátaid ,ismerőseid között.De gyakorolhatod számodra idegenek felé is,átadhatod Isten szeretetét.
A szeretet megerősít,életet ad,életben tart !
A szeretet éltet!

Legyen örömteli napod:)

💥Van Erőm💥

1. Hamarosan itt a téli időszak, ehhez hozzátartozik a hideg is. Szükséges, hogy jó melegen felöltözzünk, és így védekezzünk a hideg ellen. Hasonlóképpen van az erővel is. 
Még alig 2 hónap van ebből az évből, de lehet, hogy már belefáradtunk. 
Az életünk egyhangúvá vált, hiszen az időnk nagy részét a munka tölti ki.Ezért van szükségünk arra, hogy az Úr ruházzon fel minket az Ő erejével.

2. Másodszor az Igében ott van a tökéletes szó. Tudjuk, hogy mi, emberek nem tudunk tökéletesek lenni, viszont törekednünk kell, hogy az Úr akaratát betöltsük, tovább adjuk az ő szeretetét, és másoknak is példát mutassunk, valamint feltétel nélkül szeressünk. Elég nagy feladat, ugye? 
Nos, ezért kell nekünk Isten. Atyánk tudta, hogy erre nem vagyunk képesek, így elküldte Fiát, hogy általa képessé tegyen bennünket.

3. Az út soha nem fogy ki a lábunk alól. Viszont, ha útnak indulunk szükségünk van az útjelző táblákra, hogy biztosan célba érjünk. Isten erről is gondoskodott, hisz egyes útjelzők az Úr igéi, míg mások, a mi imáink.

Köszönöm, Uram, hogy most is újakat cselekszel. Arra kérlek, hogy újíts meg engem abban, amiben kell. Segíts el oda, hogy mozgásba jöjjön az életem a biztosan helyes cél felé. 
A hátralevő időt úgy tudjam már eltölteni, mint aki a helyére került.
Taníts engem, és hozd mozgásba az életem, hogy az egyre teljesebb élet felé haladjak.
Szólj hozzám ma reggel is.

💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Dicsérjétek az Urat! Dicsérd, lelkem, az Urat! 
Dicsérem az Urat, amíg élek, zsoltárt zengek Istenemnek, míg csak leszek.
 Ne bízzatok az előkelőkben, egy emberben sem, mert nem tud megtartani. 
Ha elszáll a lelke, visszatér a földbe, és azonnal semmivé válnak tervei. 
Boldog az, akinek Jákób Istene a segítsége, és Istenében, az Úrban van a reménysége, aki az eget és a földet alkotta, meg a tengert, és ami csak bennük van; ő meg is tart hűségesen mindenkor. Igazságot szolgáltat az elnyomottaknak, kenyeret ad az éhezőknek, kiszabadítja a foglyokat az Úr. 
Az Úr megnyitja a vakok szemeit, az Úr fölegyenesíti a görnyedezőket, az Úr szereti az igazakat. 
Az Úr őrzi a jövevényeket, támogatja az árvát és az özvegyet; de a bűnösöket tévútra vezeti. 
Mindörökké uralkodik az Úr, a te Istened, ó, Sion, nemzedékről nemzedékre. Dicsérjétek az Urat!”‭‭ Zsoltárok‬ ‭146:1-10‬ ‭


💥Van Erőm💥

A történelem során az embernek szüksége volt arra, hogy a reménytelenség idején megszólaljon a remény hangja. Ez a fejezet is így kezdődik: „Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! – mondja Istenetek.” (Ézsaiás 40,1) Izrael népe fogságban van, ezért nem számíthatnak semmi jóra. 
Csodás üzenet van elrejtve ebben a fejezetben: Ígértéhez hűen lejön az Úr! Ez volt az a reménysugár a fogságban lévő embereknek, amely arra indította őket, hogy kitartsanak. Kiáltsanak, mert az Úr meghallgatja könyörgésük szavát. Kiáltsanak, ne féljenek, mert az Úr Szabadítót küld az egész világ számára!
Nem csak Izráel népe volt egykor fogságban, hanem olykor a jelen embere is fogságban él. 
Rabul ejt a félelem, amely felgerjeszti szívünkben kételkedést, hogy letérjünk a helyes útról. 
Fogságban tart az aggodalom, de sokszor megszabadulnánk tőle is. Meg ott van a mindennapi stressz, amely a testi-lelki erőnket veszi el. Közben szerte az egész világon hangzik a vigasztaló szó. 
Vajon a mai világban halló fülekre talál?
Nekünk már nem várnunk kell a Szabadítót, hanem teljes erővel kiáltani a Megváltónkhoz.
A karácsony közeledtével egy nagy bevásárlóközpontban egy kisfiú eltévedett, és sehol sem találta édesapját. Kétségbeesetten rohant a sorok között, de nem járt sikerrel. 
Magányosan érezte magát, hisz nem ismert senki mást. Ott állt egyedül, védtelenül. 
Egyik pillaiban meglátta az édesapja kétségbeesett arcát.
Odaszaladt hozzá, átölelte, már nem engedte el kezét.
Ilyen a mi Atyánk is, kiáltsunk, ne engedjük el kezét!