2023. június 3., szombat

💥Van Erőm💥Jó példa III.

https://youtu.be/_O6fTicfxRc

A Bibliában számtalan alkalommal olvashatunk az ima erejéről. Hadd fogalmazzak pontosabban, a kitartó ima erejéről. Figyeljük meg, hogy mit tesz Illés próféta, amikor hónapig nem volt eső az országban. Felmegy egy hegyre, térdre borul, és imádkozik. Majd elküldi szolgáját, hogy nézzen körül, lát-e felhők az égen. Mivel semmi nem történt, ezért újból és újból elküldi szolgáját. 
Illés leborul Isten előtt, imádkozik az eső áldásáért, míg a hetedik után egy kis felhő jelenik meg az égen, amelyből vihar kerekedik. S olvasunk másik történetet, épp az ellenkezőjét, a tanítványok sikertelen gyógyításáról. 
Jézus elhagyta a tanítványait három napra, akik addig szorgalmasan végezték a szolgálatukat, betegeket gyógyítottak, tanítottak, démonokat űztek. 
Amikor azonban egy kétségbeesett apa szaladt oda hozzájuk, hogy gyógyítsák meg szeretett fiát, mert igen régóta szenved, tehetetlenül álltak szemben a gonosz erőivel! De hogyan? – kérdezhetnénk. 
Problémájuk az volt, hogy azt gondolták, hogy Isten gyógyító ereje bárhol és bármikor rendelkezésükre áll. Mintha hallanám a tanítványok szavait, akik mikor Jézus visszatér odaszaladtak hozzá, és ezt mondták: Mester, mi mindent megpróbáltunk, de hiába…
S hangzott Jézus válasza: imádkoztatok-e?
Vannak dolgok az életben, melyeken csak a kitartó imádság, a Jézus nevében elmondott imádság tud segíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése