2017. november 24., péntek

Igazságok Rapszódiája: Válasz az Igére

,,...Mert ő mondotta:...Így hogy bízvást mondjuk... ,, (Zsid 13:5-6).


Isten Igéjét szólni, valamint Isten Igéjére válaszolni két különböző dolog. Sokan azt gondolják, hogy ugyanaz, de ez nem így van. A legtöbb ember soha nem is gondolt arra, hogyan
válaszoljon Isten Igéjére, és sokan nem tudják, gyakorlatilag mit is jelent Isten Igéjét szólni.

A Máté 4:1-4-ben feljegyzett szembesülése Jézusnak és sátánnak jó példa az Ige szólására válaszként egy helyzetre (olvasd el a teljes történetet).
A Mester a Szentírást idézve válaszolt sátánnak: „Meg van írva...” (Máté 4:4).
Ő az Igét szólta; pontosan elmondta, amit Isten már elmondott, Mózesen, a prófétán keresztül.

Tehát mikor szólod az Igét? Főképp, amikor sátán gondolatokkal bombáz téged, és a körülmények ellened emelik a hangjukat. Mondd: „Meg van írva”, azután kezdd el kimondani azt, ami meg van írva; ne próbáld a saját szavaiddal elmondani! Mondd pontosan úgy, amint az a Szentírásban van! Ezt Jézustól tanultuk. Ő nem próbálta körülírni vagy saját szavaival elmondani; azt mondta: „Meg van írva”, azután idézte, ami meg volt írva. Nem próbált magyarázatot adni; Ő az Igét adta.
Ez az egyik ok, amiért az Igének gazdagon kell lakoznia benned.

Azután hogyan válaszolsz az Igére? Alapigénk egészen pontosan megmutatja nekünk, hogyan: azáltal, hogy hangoztatod hitedet az alapján, amit Isten már kimondott. Isten egy adott szavának vagy kijelentésének hitedből származó megvallása a te válaszod arra az Igére. Ez az, ami megváltoztatja az életedet és a körülményeidet.

Például, az Ige azt mondja az 1 János 4:4-ben: „Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.” A válaszodnak erre ennek kell lennie: „Igen, én Istentől származom, legyőztem sátánt és az élet viszontagságait, mert nagyobb Az, Aki bennem van, mint aki a világban van.” Dicsőség Istennek! Ez a módja annak, hogy aktiváld az Ige erejét, hogy létrehozza életedben azt, amiről beszél.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy megmutattad nekem az utat
a folyamatosan győzedelmes élethez! A csalódottság,
valamint a világ bénító elvei felett élek. Az Igét szólva és
hitben válaszolva az Igére, fenntartom a győzelmemet és
hatalmamat Krisztusban ma és mindenkor. Jézus nevében,
Ámen. 


Chris Oyakhilome pásztor-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése