2017. november 25., szombat

Köszöntünk Szent Szellem!: KÖSZÖNTÜNK, NAGYSZERŰ VÉDELMÜNK!

"Annakokáért amint a Szentlélek mondja: Ma, ha az Ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveteket." (Zsidókhoz írt levél 3:7)

Hol keresed az igazságot vagy a követésre méltó eszméket?
Sokan a modern filozófiák, a pszichológiai elméletek, a politikai szólamok, a pszicho-spirituális misztika vagy a szemlélődés fényében kutatják azt. Joan Borysenko beszéli el egy férfi történetét, aki egy utcai lámpás tövében kereste a kulcscsomóját. "Amikor egy segítőkész járókelő segíteni akart neki, és megkérdezte tőle, hogy pontosan hol veszítette el a kulcsát, a férfi az utca túloldalán lévő üres telekre mutatott. A magától értetődő kérdésre, hogy akkor miért emitt keresi a kulcsokat, a férfi így válaszolt: 'Mert itt van világos.'"
Jézus Krisztus minden más vallási rendszer és emberi érdem fölött áll, s ezt kiválóan kifejezi az evangélium egyszerűsége. A lelkünk sötétben vesztegel, olyan, mint egy üres telek, amíg újjá nem születünk, s a Szentlélek ránk nem talál. Akkor készségesen vállaljuk, hogy elvisszük a fényt az elveszettekhez, és bemutatjuk nekik az Üdvözítő életének és halálának jelentőségét a lehető legkönnyebben befogadható módon. A kereszténységet Isten kegyelmének egyszerű üzenete és az a lehetőség teszi egyedivé, hogy a Jézusba vetett hit által elfogadhatjuk az örök életet. A kereszténységet a Szentlélek által átalakított élet bizonyossága teszi hatalmassá.
Az egykori Trans World Airlines légitársaság vezető légiutas-kísérője, Margaret a hedonizmusban és a keleti vallásokban kereste az igazságot, de nem talált megelégedettséget, békét vagy tartós örömöt. Egy napon a Portland és Los Angeles között közlekedő járaton egyik utasa bemutatta neki Jézust, és felvázolta előtte az üdvösség egyszerű evangéliumi lépéseit. Margaret figyelt a Szentlélek szavára, aki ezen a lelkes keresztényen keresztül szólt hozzá, és néhány perces imádságban elfogadta Őt személyes Megváltójának. A Margaret életében ezután bekövetkezett változás ismét nyilvánvalóvá tette Isten csodatévő hatalmát. Figyelj Krisztus hangjára, amint ma hozzád szól! Hallani fogod, miközben a Bibliát olvasod, vagy keresztény testvéreiddel imádkozol.
A Szentlélek folyamatosan arra törekszik, hogy egyre nagyobb és nagyobb világosság felé vezessen az igazság megismerésében és abban a tudatban, hogy te Isten gyermeke vagy.

Imádság a mai napra
"Atyám, segíts odafigyelnem hangodra, hogy ne zavarjanak össze az egymásnak ellentmondó eszmerendszerek, hiedelmek vagy emberi cselekedetek!"


Garrie F. Williams írása alapján-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése