2023. augusztus 22., kedd

💥Reggeli dicséret🌹 VALAMI, AMI NÉLKÜL SEMMI VAGYOK

💞A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” Római levél 12.fejezet 12.vers

„Szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.” (1Kor.13:2)
Sokáig elcsépeltnek és unalmasnak éreztem azt, amikor a szeretetről beszéltek körülöttem. 
Olyan egyhangúnak tűnt mindent összekapcsolni vele, mindent párhuzamba állítani ezzel az érzéssel. 
Ahogy teltek az évek rájöttem, hogy ez sokkal mélyebb mozgatórugó és sokkal több mindennel függ össze, mint azt korábban gondoltam.

A fenti idézet Pál apostol egyik leveléből származik, ami a szeretet himnusza néven vált ismertté. Hosszasan taglalja az érzés mélységét és fontosságát.
Talán egyetlen érzés sem kapott ilyen mértékű bemutatást és külön fejezetet a Bibliában a szereteten kívül, ez a tény pedig elgondolkodtatott.
Felmerülhet benned a kérdés, hogy a fenti szöveghez mégis hogyan kapcsolódik a szeretet kérdésköre?! A válasz egyszerű: mindent a szeretet mozgat! Igen, tudom, ez elcsépeltnek hangzik, de engedj meg egy rövid gondolatmenetet.

Nézzük a hétköznapi életet. 
Akkor élvezed a munkád, ha szereted azt, amit csinálsz. 
Akkor tudsz túl lépni a fáradtságon és a kimerültségen, ha valami olyan cél lebeg a szemed előtt, amiért szívesen hozol áldozatot, ami fontos neked vagy olyan emberekért teszel dolgokat, akiket szeretsz. Akkor tudsz békében élni, ha szereted a környezeted, a teremtett világot, értékeled a napsütést vagy épp az esőt és észreveszed az apróbb-nagyobb örömöket az életedben. 
Akkor tudsz reménykedni, ha szereted a Jóistent! 
Akkor tudsz kitartó lenni a nehézségek között, ha megismerted a szereteten keresztül Isten gondviselését és akkor tudsz állhatatos maradni az imádkozásban, ha hiszed és vallod, hogy Isten szeret és meghallja szavaidat.
A szeretet valójában egy nagyon fontos érzés! Isten azért teremtette meg az embert, hogy tovább adja a szeretetet. Az volt a célja, hogy ez az érzés sokszorozódjon. 
Amikor a szeretetet gyakoroljuk, akkor valami olyat adunk a környezetünknek, amit boltban nem tud megvenni és kreálni sem tud. 
A szeretet lényege, hogy tovább adjuk és ezáltal mi még boldogabbak lehetünk!

„Ahol nem találsz szeretetet kezdj szeretni és rátalálsz!” (Szent Ágoston)

Áldott napot! 😊
(Pörneki-Csomó Hajnalka -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése