2023. augusztus 7., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹 Vedd fel a munkáskesztyűd, és koszold össze a munkaterületed!

"Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek"
Márk evangéliuma 16:15

Gondolkodtál e azon valaha és mit mondott Jézus mielőtt ezeket mondta? Mert azt látjuk, hogy mi történik Jézus misszió parancsa után, de közvetlenül előtte mit tett Jézus, mielőtt ezeket a szavakat kiejtette a száján, arról még nem hallottam senkit beszélni.

"Azután, amikor asztalnál ültek, megjelent magának a tizenegynek, és szemükre vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket, hogy nem hittek azoknak, akik feltámadása után látták őt." (14. vers.)

A misszióparancs olyan kontextusban hangzott el először, ahol jól megszidták a dolgukat nem tevő tanítványokat! Jézus számon kérte tőlük, hogy nem hittek a feltámadás hírét hozóknak, azaz nem fogadták el az evangéliumot, a jó hírt, hogy Jézus győzött, a megváltás megtörtént és Jézus feltámadt, ahogyan a jövendölések előre jelezték.

Jézus megparancsolja, hogy lépjenek azok nyomdokába és kövessék példájukat, akik a feltámadás jó hírét vitték széjjel és legyenek a jó hír vivői. Mert, aki hisz, annak örök élete van, csodákat tesz, még a halálos méreg sem árt neki!

Nem tudom, hogy te mit szoktál csinálni egy jó nagy adag szemrehányás után, de a tanítványok ezután szétszéledtek és ma vannak Új Zéland-on, Izlandon, Európában és Hawaii-n is Krisztus követői. 
Amikor Jézus szembesít téged a mulasztásaiddal te elindulsz, hogy helyre hozd, amit elrontottál? Amikor a hitetlenséged néz vissza a tükrödből felállsz, és felveszed a kesztyűt?

Isten ma reggel nemcsak a sebzett lelked simogatásával akar foglalkozni, hanem gyógyulttá akar téged nyilvánítani és ellátni téged a zárójelentéssel, most már menj, és élj értékteremtő életet.
 Isten nemcsak kórházi betegként akar téged ápolgatni, hanem rajtad keresztül hatást akar gyakorolni emberek sokaságára. 

Vége van a bezárkózott, lehúzott redőnyök mögötti rejtőzködőknek, ahogyan a tanítványok megfélemlítve elszéledtek Jézus halála után. Itt az idő, hogy mondd el ma valakinek a jó hírt!

(Csalami Renáta)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése