2023. október 15., vasárnap

ÁBRAHÁM MINT A HIT ATYJA ❣️

Ma reggel igen nagy utazást tettem vissza az időben.
Gondolataim Ábrahámhoz kapcsolódtak, Isten barátjához!

Ahhoz az emberhez, akiről tudjuk, hogy miután az örökkévaló megszólította, és elhívta, attól a perctől fogva hit által engedelmeskedve a hit atyjává is lett, mindannyiunk számára, akik az élő Istent követjük.
Isten létezése csak hit által fogható meg!
Száz százalékos tudományos bizonyítékot Isten személyével kapcsolatosan nem tudunk felmutatni sem a létezésére, sem arra hogy a látható világot Ö hozta létre.

Tehetünk, és ajánlott is megtennünk az értelmes vizsgálatokat, ahogyan azt a Római levélből tudjuk: „Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.”. 
Mégis sokan ezt nem ismerik fel, bár az írás megjegyzi, hogy készakarva nem ismerik fel. 

Így a szellemi vakságuk is megmarad. Amíg Isten másként nem dönt, a hit korszakát éljük, és ez két táborra bontja az embereket.
„Mert minekutána az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által az Istent, tetsszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.”
„Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtlensége erősebb az embereknél.”
Ezért is másodlagosak azok a racionális módszerek, amelyek bizonyítani illetve cáfolni igyekeznek Isten létezését.

Meg kell értenünk ma is még a hit korszaka, van!
Ez természetesen nem jelent vakhitet, vagy minden logikát nélkülöző hitet, csupán ma még Isten országa nem látható módon jön el, hanem a szívünkben!
Ahogy mondta is Jézus: Isten országa ti bennetek van!
Ez pedig ugyanúgy valósul meg, mint Ábrahámnál.
Elérte az Isteni szó/kijelentés, ezt elfogadta, befogadta a szívébe, ez hitet eredményezett benne, ezért amikor szólt, a hit szavait szólta, amikor cselekedett a meglévő hite alapján tette azt.

Mint Péter esetében, amikor Jézus megkérdezte a tanítványokat, Ti kinek mondotok engem?
„Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia. És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.”
Péter hitből szólt, mert volt kijelentése Istentől! Isten azt akarja, hogy legyen kijelentésünk tőle, mert ez hoz létre valós hitet!
Isten szólt Ábrahámhoz és ö figyelt e szóra/kijelentésre és elfogadta és megcselekedte.
Ábrahám Isten barátja és a hit atyja!
Nagyon fontos hogy mi magunk is törekedjünk arra, hogy Isten barátságát bírjuk!
Valamint világítsunk és legyünk minél több ember életében a „a hit atyja” elmondván nekik az örömhírt és bemutatva neki a hit fejedelmét az Úr Jézus Krisztust!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése